نوروفیدبک
نوروفیدبک
نوروفیدبک یک نوع از انواع بیوفیدبک است. وقتی که از بیوفیدبک به منظور تغییر در عملکرد مغز از طریق امواج مغزی استفاده می شود به آن EEG بیوفیدبک و یا نوروفیدبک گفته می شود. نوروفیدبک در آن دسته از درمان هایی قرار می گیرد که بر مغز تاکید می کنند. نوروفیدبک در واقع نوعی بازخورد است، شبیه به آینه که در مورد چهره و ظاهر ما به ما بازخورد می دهد تا در صورت لزوم آنرا اصلاح کنیم. بازخورد ارائه شده در نوروفیدبک که در قالب بازخورد های دیداری و شنیداری تنظیم شده است می تواند تغییرات در الگوی امواج مغزی را تسهیل کند و هدف آن بهنجار سازی رفتار به عنوان بخشی از روند درمان است. در طی فرآیند اصلاحی و آموزشی نوروفیدبک، فعالیت های الکتریکی مغز به صورت نشانه های دیداری و شنیداری به فرد بازخورد داده می شود و در اینجاست که مغز چگونگی تنظیم و اصلاح آنها را یاد می گیرد. نوروفیدبک یک روش درمانی مکمل برای درمان های دارویی و روانشناختی محسوب می گردد. این روش در درمان اختلال های نظیر بیش فعالی- کمبود توجه ADHD، جلوگیری از عود در سوء مصرف مواد، اختلال های اضطرابی نظیر اختلال استرس پس از سانحه مفید است.
عوارض جانبی نوروفیدبک
هیچ عرضه جانبی برای استفاده از نوروفیدبک چه در کودکان و چه در برزگسالان وجود ندارد. دستگاهی که به بدن ما وصل می شود هیچ اشعه و یا سیگنالی را وارد بدن نمی کند. این دستگاه صرفاً سیگنال های مغزی ما را ثبت می کند و برای اینکه ما بتوانیم آنها را با اراده خود تحت تاثیر قرار دهیم در مانیتور به ما نشان می دهد. سنسورهایی که نیز بدن و یا سر فرد در نورفیدبک با بیوفیدبک نصب می شوند بصورت بالقوه هیچ مشکلی برای فرد بوجود نمی آوررند.
امروزه درمان با استفاده از نوروفیدبک به عنوان یک درمان خط اول در کنار دارودرمانی برای اختلال بیش فعالی- کمبود توجه به شمار می رود. ما علاوه بر درمان با استفاده از نوروفیدبک، تمرینات مغزی مهیج خانگی برای تقویت توجه و تمرکز را هم در قالب باشگاه مغز توجه و تمرکز تدارک دیده ایم، همچنین طی سه جلسه به والدین در ارتباط با اختلال ADHD و نحوه اداره کردن کودک مبتلا آموزش های شناختی را ارائه خواهیم کرد.
نوروفیدبک در درمان اختلالات یادگیری (LD)
همچنین استفاده از نوروفیدبک در درمان اختلالات یادگیری (LD) در کنار روش های اصلاحی که توسط مربی اختلالات یادگیری انجام می شود و باشگاه مغز که تمریناتی برای تقویت و توانمند سازی کارکرد های مغزی در قالب تمرینات مداد- کاغذی و کامپیوتری انجام می شود، سه ضلع درمان اختلالات یادگیری را تشکیل می دهند که میزان بهبودی و ماندگاری بهبودی را به طور چمشگیری تضمین می کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.