خیانت همسر

خیانت همسر

خیانت همسر

خیانت همسر در قالب خیانت مرد به زن و خیانت زن به مرد صورت می گیرد. متاسفانه این موضوع از گذشته ها وجود داشته و بخصوص در سالهای اخیر آمار بالاتری را به خود اختصاص داده است. تهاجم فرهنگی، نبود فرهنگ صحیح استفاده از شبکه های اجتماعی، عدم وجود تعهدات اخلاقی، تربیت های غلط خانوادگی، نبود علاقه، مشکلات اقتصادی و ده ها مورد دیگر می تواند زمینه های بروز خیانت را فراهم کند. در ابتدا بهتر است دنبال راهکارهای پیشگیری باشیم تا خیانت انجام نشود اما پس از بروز آن این راهکار است که باید به دنبال آن باشیم تا چرایی این موضوع! بعد از حل شدن مشکل خیانت همسر نیز می توان روی چرایی آن به منظور جلوگیری از تکرار خیانت تمرکز کرد. با توجه به اهمیت بسیار بالای این موضوع، این مطلب را بصورت کامل به خیانت اختصاص داده ایم. لطفا با ما همراه باشید.

خیانت چیست؟

خیانت به معنی پیمان شکنی، بی وفایی، نقض عهد، تزویر و مکر می باشد. همه این موارد ناپسندیده بوده و غیراخلاقی می باشند و هیچ جایی در میان خوبی ها ندارند. خیانت در بین همه فرهنگ ها کلمه ای منفور است. حال می تواند خیانت عشقی باشد یا سیاسی و انواع خیانت های دیگر! خیانت در انگلیسی همانند زبان فارسی با عباراتی مانند betrayal , treason , treachery , … عنوان می شود.

خیانت همسر در زندگی مشترک

شاید این سوال بسیاری از شما باشد که آیا خیانت قابل بخشش است یا خیر؟ توضیح و پاسخ به این سوال به شخص و شرایط او بستگی دارد. یعنی در برخی مواقع قابل بخشش و اغماض است اما در برخی مواقع خیر. روحیات و شخصیت دو طرف زندگی مشترک نیز بسیار مهم است. تشخیص این موضوع بهتر است توسط مشاور رواشناس انجام شود. دقت داشته باشید که توهم خیانت نیز در بین زوجین وجود دارد و تنها مشکوک بودن به همسر برای اثبات خیانت کافی نیست. توجه داشته باشید که عملکرد نادرست در این موضوع می تواند اختلاف دیگری را بوجود آورد که بیش از مشکل خیانت همسر ، زندگی تان را تحت تاثیر خود قرار دهد.

خیانت چیست و چگونه اتفاق می افتد؟

زمانی که شخصی ازدواج می کند یکسری تعهدات و مسئولیت ها همراه او خواهد بود. یکی از مهمترین تعهدات، پایبندی و وفاداری به همسر خویش است. متاسفانه به دلایل متعددی بهانه هایی برای بروز خیانت جور می شود تا شخص خیانت کننده خود را متقاعد کرده و وجدان راحتی داشته باشد. دلیل شخص هر چیزی که باشد در هیچ حالتی پذیرفته نیست زیرا قداصت و پاکی امر ازدواج زیر سوال می رود. ما همواره باید مراقب باشیم و اجازه ندهیم خیانت توسط خود ما یا بواسطه همسرمان اتفاق بیافتد. خیانت همسر دلایل بسیاری می تواند داشته باشد که در زیر به برخی از موارد مهم و اساسی اشاره شده است.

دلایل اصلی خیانت همسر

چند مورد مهم از دلایل خیانت همسر بشرح زیر است:

  • مشکلات اقتصادی و فقر
  • شبکه های اجتماعی
  • تربیت غلط خانوادگی
  • ازدواج اجباری و بدون علاقه

انواع خیانت همسر

خیانت انواع مختلفی دارد که بر اساس شرایط مختلف ارزیابی می شود. خیانت همسر در انواع عاطفی، جنسی، عاطفی جنسی و خیانت توافقی تقسیم بندی شده است.

خیانت همسر از نوع عاطفی

خیانت عاطفی ارتباط مستقیمی به افکار فرد دارد و به طور مستمر به روان وی مربوط است. خیانت عاطفی مربوط به سردی های عاطفی و یا عدم توجه به نیازهای عاطفی همسر است. فرض کنید همسر شما علاقه دارد که با کلمات محبت آمیز وی را صدا کنید و یا علاقه به خرید گل دارد، حال فرض کنید شما دلیلی برای این موضوع نبینید، به این ترتیب اگر فرد دیگری پا به میدان بگذارد و با کلمات ساده محبت آمیز وارد ارتباط با همسرتان شود پروسه خیانت کلید می خورد. خیانت عاطفی مربوط به بی وفایی کلامی موضوع بسیار مهمی از نظر روانشناسی است. در واقع فرد از هم صحبتی با همسر خود احساس رضایت نمی کند. خیانت عاطفی از نوع بی وفایی مجازی نیز وجود دارد که مربوط به ارتباط با فرد دیگر است که در شبکه های اجتماعی دیده می شود و گاه با یک صحبت ساده اشتباه گرفته می شود.

خیانت همسر از نوع جنسی

این نوع خیانت که از آسیب رسان ترین موارد موجود در پروسه روانشناسی است، مربوط به برقراری جنسی یک فرد با فرد دیگری غیر از همسر خود است. مسائل مربوط به رابطه های فرازناشویی به این بخش بسیار تاکید می کند. این نوع از خیانت همسر از روی نارضایتی جنسی ، تنوع طلبی و یا مشکلات روحی است که گاه ریشه در کودکی فرد دارد.

خیانت همسر از نوع عاطفی جنسی

در دنیای روانشناسی و طبق جدیدترین آماری که موجود است، اغلب خیانت ها از نوع خیانت عاطفی جنسی هستند. در واقع خیانت در این دسته به این شکل است که فرد در ابتدا وارد خیانت جنسی شده و پس از آن درگیر موارد احساسی می شود در چنین شرایطی با قطع رابطه عاطفی می توان شانس زندگی مجدد یافت.

خیانت همسر از نوع توافقی

خیانت توافقی کمی عجیب و غریب به نظر می رسد اما بخش مهمی از زندگی امروزه را به خود اختصاص داده است. در این روش همسران با رضایت هم وارد رابطه با فرد دیگری می شوند. این موضوع در شهرهای بزرگ دیده می شود و به طبع آسیب های جبران ناپذیری هم به خانواده و هم به جامعه خواهد زد. برخی از افراد فکر می کنند خیانت توافقی بهتر از طلاق است اما این روش آسیب های جبران ناپذیری به روح و روان افراد می زند. در این روش افراد روابط آزادانه جنسی و عاطفی برای هم تعیین می کنند. اگر گام های پنهان خیانت به درستی بررسی شود و حد و مرز اولیه تعریف شود، سایه سیاه خیانت هرگز بر روی زندگی و خانواده دیده نخواهد شد. افراد درست زمانی به دام خیانت گرفتار می شوند که فکرش را هم نمی کردند.

رابطه مشکلات اقتصادی با خیانت همسر

در برخی موارد مشاهده می شود که خیانت همسر بخصوص خانم ها بدلیل مشکلات اقتصادی است. توصیه ما به جوانان عزیز بخصوص آقایان این است که در وضعیت اقتصادی خوب و یا حداقل متوسط که برای تامین هزینه های اساسی زندگی مشکلی نداشته باشند اقدام به ازدواج کنند. البته برای اینکه سوءبرداشتی نشود لازم به ذکر است منظور ما این است که حتما کسانی می توانند ازدواج کنند که در رفاه مالی هستند بلکه منظور ما این است بهتر است شخصی که اقدام به ازدواج می کند توانایی تامین هزینه های عادی را داشته باشد.

شبکه های اجتماعی و خیانت همسر

شبکه های اجتماعی و خیانت همسر

شبکه های اجتماعی یک محدود غیرقابل کنترل است و هر شخصی بخواهد می تواند به راحتی با دیگران وارد ارتباط شود. در این حالت اگر زمینه های خیانت در شخص وجود داشته باشد اینکار به راحتی از طریق شبکه های اجتماعی قابل انجام است. توصیه ما به زوجین این است که برای یکدیگر وقت بگذارند و اجازه ندهند اوقات بیکاری در شبکه های اجتماعی صرف شود.

تاثیر تربیت نادرست خانوادگی در خیانت

عدم کنترل و توجه به اصول اخلاقی از دوران کودکی در بروز خیانت موثر است. توصیه ما به خانواده های محترم این است که در تلاش و نظارت بیشتری برای کنترل و تربیت فرزندان خود بکار گیرند. اینکار نتیجه مطلوبی بر روی آینده فرزندان شما خواهد داشت.

ازدواج اجباری یا نبود عشق و علاقه در زندگی مشترک

ازدواج اجباری

خوشبختانه آمار و تعداد ازدواج های اجباری نسبت به گذاشته کاهش قابل توجهی داشته است اما به این معنی نیست که وجود ندارد. از والدین عزیز تقاضا می کنیم دختران و پسران خود را به ازدواج اجباری گرفتار نکنید که غالبا نتیجه خوبی نخواهد داشت. در بسیاری از مواقع نیز نبود عشق و علاقه در زندگی مشترک می تواند زمینه های خیانت همسر را بوجود آورد.

عمده دلایل خیانت مرد به زن

دلایل خیانت مرد به زن که مستقیما با زن در ارتباط می باشد بشرح زیر است:

  • نبود هنر همسرداری در زنان
  • عدم رعایت بهداشت فردی توسط زن
  • بداخلاقی و بدخلقی
  • عدم توانایی و یا عدم توجه به روابط زناشویی

عمده دلایل خیانت زن به مرد

دلایل خیانت زن به مرد که مستقیما با مرد در ارتباط می باشد بشرح زیر است:

  • نبود هنر همسرداری در مردان
  • عدم رعایت بهداشت فردی توسط مرد
  • بداخلاقی، بدخلقی، بی احترامی و …
  • عدم توانایی و یا عدم توجه به روابط زناشویی
  • اعتیاد، مشکلات اقتصادی، عدم توجه و …

نشانه های اصلی خیانت همسر

یکی از مهمترین نشانه های خیانت همسر فاصله عاطفی است. در اولین گام روابط عاطفی بین زن و شوهر کم می شود. افراد علاقه ای به دیدن و هم صحبتی با هم ندارند و به خوبی از هم فرار می کنند. سعی می کنند جواب همدیگر را با پاسخ های کوتاه بدهند و در خفیف ترین حالت مشخص است که اصلاً تلاشی برای بهتر شدن رابطه نمی کنند. این افراد تمایلی به اصلاح رابطه ندارند و مسیر سرد عاطفی را دنبال می کنند. از دیگر نشانه های خیانت همسر کاهش وقتی است که برای هم می گذارند. در واقع فاصله عاطفی بخش کیفی زندگی است و وقت گذرانی مربوط به بخش کمی می شود. مثلاً اگر در گذشته در طول روز یک ساعت با هم حرف می زدند، با گذر زمان این صحبت به روزی چند دقیقه رسیده است و گاه در طول روز اصلاً حرفی رد و بدل نمی شود. پنهان کاری از نشانه های مهم خیانت همسر محسوب می شود. همسران نسبت به هم رازهایی ایجاد می کنند و سعی می کنند مسائل مهم زندگی را از هم مخفی نگه دارند. این بخش بسیار واضح است و معمولاً همسران به زودی متوجه می شوند که پارتنرشان موضوعی را از آنها مخفی می کند. اگر همسر شما بسیار اصرار دارد که زمان بیشتری برای دوستانتان بگذارید و به زبانی ساده تر شما را دنبال نخود سیاه می فرستد، یعنی بخشی از گناه خود را کمتر می سازد. به هر صورت تشویق در این زمینه بسیار مشکل ساز است و در صورتی که جنبه افراطی به خود بگیرد دیگر شرایط جبران نخواهد داشت.

خیانت همسر با مهربانی افراطی

شاید باورش کمی سخت باشد اما از دیگر نشانه های خیانت همسر مربوط به خوبی بیش از حد است. اینکه همسر شما در یک دوره زمانی مشخص شما را به محبت رگبار کند در واقع سرپوشی است که بر روی اشتباهات خود می گذارد و قصد دارد با مطلوب نشان دادن موقعیت زندگی شما را از اصل داستان دور کند. هزینه زیادی برای شما می کند، سعی می کند به گفته های شما خوب یا بد پاسخ مثبت دهد. به مواردی که در گذشته حساسیت نشان می دهد، اهمیت زیادی نمی دهد. اصرار دارد بهترین لباس را بخرید و هزینه زیادی برای فرزندان می کند.

شکل گیری خیانت همسر از دید روانشناسی

علم روانشناسی معتقد است که افراط و تفریط یکی از مهمترین دلایل بروز خیانت همسر است. بی محبتی یا محبت زیاد، بی محلی یا کنترل گری زیاد و اهمیت دادن پی در پی یا بی اهمیتی مطلق از عوامل مهم در شکل گیری خیانت همسر هستند. مشخص است که سطح مطلوب از زندگی می تواند مسیر طولانی مدت و امنی ایجاد نماید. آسیب هایی که از کودکی فرد را مورد احاطه قرار داده، ترویج رفتارهای مجازی، رویاپردازی های غیر عادی از دیگر عوامل مهم بروز خیانت همسر محسوب می شود.

زوج درمانی

زوج درمانی

زوج درمانی

همه ما می دانیم که داشتن روابط عاشقانه صحیح ، کار بسیاری سختی می باشد. برای پایدار ماندن یک رابطه ، هر دو طرف باید تمام تلاش خود را بکنند تا از رابطه شان به خوبی محافظت و نگهداری کنند. اگر مشکلی به وجود بیاید باید فوراً برای حل آن اقدام شود تا از عوارض بعدی دیگر جلوگیری شود. واقعیت این است که امروزه با به وجود آمدن شبکه های اجتماعی ، مشکلات زوجین نیز افزایش یافته و به مراتب حفظ رابطه سخت تر شده است اما نمی توان گفت که این مشکلات از قبل وجود نداشتند بلکه این شبکه ها تنها شدت آن را بیشتر کرده اند. در برخی از موارد خود زوجین می توانند مشکل را حل کنند اما در برخی موارد دیگر نیازمند یک مشاور خوب و با تجربه هستند تا به طور تخصصی در قالب خدمات مشاوره زوج درمانی ، مشکل به وجود آمده را حل کنند. هدف نهایی روانشناس و مشاور این است که رابطه شما را به طور سالم و به دور از هر گونه مشکلی که ممکن است به وجود بیاید ، بسازد.

زوج درمانی چیست

زوج درمانی نوعی روان درمانی است که در این جلسات ، روانشناس متخصص با استفاده از روش های علمی ، به افراد درگیر در رابطه کمک می کند تا به طور صحیح و با نگرش درست به رابطه خود نگاه کنند و اوضاع را بهبود ببخشند. اگرچه روش های زوج درمانیِ هر روانشناس ، ممکن است با دیگری متفاوت باشد ، اما به طور کلی می توان گفت که جلسات زوج درمانی باید شامل روش های درمانی زیر باشد:

  • تمرکز کردن بر روی یک مشکل خاص (مشکل در رابطه جنسی، اعتیاد به اینترنت، صمیمیت زوجین، حسودی و …)
  • درمان هر دو زوج به همراه یکدیگر به طور مداوم و فعال
  • تمرکز کردن بر حل مسئله ، شروع به انجام تغییرات در نحوه برخورد زوجین بر یکدیگر
  • مشخص کردن پروتکل و نحوه انجام درمان

چه کسانی باید برای زوج درمانی اقدام کنند؟

زوج درمانی برای همه نوع رابطه ای مفید است: روابط زناشویی ، روابط بین دو فرهنگ متفاوت ، روابط نوجوانان و جوانان ، روابط با فاصله سنی زیاد ، روابط در مراحل نامزدی و یا عقد و غیره.

جلسات زوج درمانی می تواند یک مشکل فعلی را حل کند ، از تشدید مشکلات جلوگیری کند و یا به سادگی در یک دوره استرس زا به زوجین کمک کند که آرامش بیشتری را تجربه کنند. حوزه های متداول مورد توجه در درمان زوجین شامل مسائلی مانند پول ، فرزند آوری ، رابطه جنسی ، خیانت ، مسائل مربوط به سلامت و بهداشت ، ناباروری ، قمار ، مصرف مواد ،‌ دست به زن داشتن ، فاصله احساسی و درگیری های مکرر است. افراد مختلف ممکن است بلافاصله پس از مواجهه با مشکلات مختلف ، به طلاق فکر کنند ؛ در صورتی که بخش عمده ای از مشکلات تنها با جلسات زوج درمانی و مشاوره قابل حل هستند. علاوه بر مراجعه به روانشناس قبل از طلاق گرفتن ، زوجین میبایست جلسات مشاوره پیش از ازدواج را نیز انجام دهند. با انجام جلسات پیش از ازدواج ،‌ از یک ازدواج ناموفق جلوگیری می شود و یا با حل مشکلات بین دو نفر ، ازدواج را به بهترین شیوه ، ممکن می سازد.

چرا زوجین برای درمان دیر اقدام می کنند؟

متاسفانه بسیاری از زوجین زمانی برای دریافت درمان اقدام می کنند که آسیب های بسیاری به رابطه شان وارد شده است. به طور مخصوص زمانی که رابطه از بین رفته و پیوند عاطفی بین زوجین از دست رفته است. این موارد به دلیل عدم حل و فصل مشکلات گذشته و جمع شدن کینه و غیره اتفاق میافتد. طبق تحقیقات انجام شده یک زوج قبل از شروع کردن جلسات زوج درمانی ، حداقل ۶ سال مشکل داشتند. البته این بدین معنا نیست که زوج درمانی برای زوجین با مشکلات طولانی مدت ، اثر بخش نیست ، بلکه کمی چالش برانگیزتر و طولانی تر خواهد بود و نیاز به تعهد و تلاش هر دو طرف دارد. تصورات غلطی که در ذهن مردم شکل گرفته ، باعث می شود تا زوجین زمان شروع کردن جلسات را به تعویق بیاندازند. برخی دیگر معتقدند که جلسات زوج درمانی تنها برای مسائل و مشکلات بسیاری جدی و تاثیر گذار بر رابطه است ، مانند خیانت یا اعتیاد. برخی دیگر معتقدند رفتن به جلسات زوج درمانی آخرین تلاش افراد قبل از پایان دادن به رابطه باشد. بسیاری از مردم نیز از مزایا و منافع جلسات زوج درمانی آگاه نیستند و اطلاعی ندارند که این جلسات تا چه حدی بر رضایت مندیِ طرفین ، تاثیر گذار است.

فواید انجام زوج درمانی

به طور کلی می توان گفت زوج درمانی در کاهش پریشانی رابطه و افزایش رضایتمندی طرفین از رابطه خود ، تاثیر مثبت می گذارد. پس از انجام جلسات زوج درمانی ، افراد گزارش می دهند که احساس صمیمیت و راحتی بیشتری با همسر خود دارند و احساس امنیت در رابطه را بهتر تجربه می کنند. با ایجاد حس امنیت ، افراد خود جوش تر و پر انرژی تر می شوند و بهتر می توانند احساسات خود را بروز دهند. زمانی که در رابطه احساس امنیت لازم ایجاد می شود ، اشخاص در بقیه ابعاد زندگی نیز می توانند عملکرد بهتری را از خود به نمایش بگذارند و اعتماد به نفس بیشتری برای انجام کارها دارند. افرادی که برای انجام جلسات زوج درمانی اقدام می کنند یاد میگیرند که چگونه باید با همسر خود برخورد کنند و برای اعتماد های لازم پایه گذاری کنند. البته زوج درمانی فواید دیگری نیز دارد که در ادامه به آنها اشاره می شود:

  • درک بهتر: با انجام جلسات زوج درمانی ، ‌زوجین به درک بهتر و بالاتری از شرایط و موقعیت های یکدیگر میرسند و این موضوع برای درمانِ بهتر و سریع تر ، یک مورد الزامی است. درک متقابل افراد از یکدیگر کمک می کند تا احساسات لازم با اطمینان خاطر بیشتری بیان شود.
  • شناسایی مسائل: روانشناس خوب و متخصص می تواند به شما و رابطه تان کمک کند تا مسائلی را که به طور مکرر در رابطه شما مشکل ایجاد می کند را شناسایی و رفع کنید. مانند درگیری های متداوم ، عدم اعتماد و احساس عدم اطمینان.
  • بهبود مهارت های ارتباطی: روانشناس شما می تواند کمک کند تا شما و شریک زندگی تان به طور صحیح و درست ، نحوه ارتباط با یکدیگر را آموزش ببینید. این مسئله می تواند به شما کمک کند تا موارد مورد نیاز خود را بیان کنید و آنچه را که نیاز دارید بدون توهین و با حفظ حرمت ، به همسر خود انتقال دهید.
  • حل تعارضات: روانشناس شما ، می تواند به شما آموزش دهد تا نحوه صحیح حل مشکلاتی که ممکن از برای یک زوج ، پیش بیاید را یاد بگیرید و آنها را حل کنید.
  • بهبود رضایت از رابطه : انجام جلسات زوج درمانی به بهبود کیفیت کلی رابطه ، کمک شایانی می کند ؛ به طوری که هم شما و هم شریک زندگی تان سطح رضایت لازم را داشته باشید.

مشاوره زوج درمانی چقدر موثر است؟

به گزارش انجمن روانشناسان ، انجام روش های زوج درمانی تا حدود ۷۵ درصد به طور کامل موفقیت آمیز است. این نتایج با استفاده از پرسش نامه ها و تحقیقات میدانی به دست آمده اند که میزان بالایی از موفقیت را نشان می دهند. پس از انجام زوج درمانی و مصاحبه با زوجین ،‌ گزارش شده است که میزان پریشانی و نوسان در رابطه به طور چشمگیری کاهش داشته است. این نتایج حتی تا دو سال بعد نیز بررسی شده اند و تداوم جلسات زوج درمانی را تا سال ها بعد ، اثبات می کند.

چگونه احتمال موفقیت مشاوره را افزایش دهیم؟

نتایج مثبت در جلسات زوج درمانی ، زمانی رخ می دهد که هر دو شریک زندگی ، تمایل خود را به مهارت هایی مانند آگاهی از خود و همسر و پذیرش عاطفی یکدیگر نشان دهند. همچنین باید توجه داشت که مهارت های ارتباطی و نحوه استفاده از آنها در رابطه نیز ضروری هستند. بسیاری از افراد اهمیت استفاده از کلمات و صحبت های محبت آمیز را درک نمی کنند ؛ با آموختن این مهارت ها و در طول زمان ، تشویق به استفاده از آنها می شوند. یکی دیگر از ویژگی های زوج های موفق این است که همدیگر را به چشم رقیب نمی بینند بلکه به عنوان اعضای یک تیم به رابطه شان نگاه می کنند. این افراد در جهت بهبود رضایت طرف مقابل تلاش می کنند. طرز نگاه هم تیمی بودن ،‌باعث می شود تا همکاری بین زوجین افزایش یابد و تمایل افراد برای آسیب رساندن به یکدیگر را کاهش می دهد. توانایی ایجاد حس همدلی و همکاری در بین زوجین یک مسئله مهم در جلسات زوج درمانی می باشد. در این قسمت از روند درمان ، توانایی افراد برای شفقت و بخششِ شخص دیگر ، بالا می رود و زوجین به درک بهتری از موقعیت های یکدیگر می رسند. به طور کلی شرط اول موفقیت آمیز بودن زوج درمانی ، میزان تمایل هر دو طرف رابطه است. زوجین می توانند با ایجاد تغییرات مثبت ، روند درمان را به خوبی طی کنند و با هدایت روانشناس خوب و کاربلد ، جلسات مشاوره خود را به خوبی به اتمام برسانند.

همچنین در نظر داشته باشید که زوجین با داشتن مکالمه در مورد موضوعات جدی و مهم می توانند بیشتر به یکدیگر نزدیک شوند و با بیان کردن احساسات خود می توانند از بروز بخشی از مشکلات جلوگیری کنند. البته نحوه صحیح ابراز احساسات ، آموختنی است و باید توسط روانشناس خوب و کاربلد به شما آموزش داده شود. همچنین به محض رخ دادن حوادث و اتفاقاتی که ممکن است کوچک ترین آسیب و ضربه ای به رابطه شما وارد کند باید در اولین فرصت به روانشناس متخصص مراجعه نمایید تا به طور اصولی و از ریشه مشکل به وجود آمده را حل کند و جای هیچ گونه نگرانی باقی نماند.

روانشناسی بالینی

روانشناسی بالینی

روانشناسی بالینی

روانشناسی بالینی به عنوان شاخه ای مهم در روانشناسی می باشد زیرا که به انواع اختلالات روانی و شیوه های متنوع درمانی آن می پردازد .روانشناس بالینی به مطالعه و تشخیص نابهنجاری های رفتاری ، اختلال های روانی ، مشکلات اجتماعی ، هیجانی و …. می پردازد و برای شناسایی و تشخیص آن ها می تواند از انواع تست های روانشناسی استفاده کند . و بعد از شناسایی علائم اختلال ها و مشکلات روحی و روانی از انواع روش های درمانی نظیر روان درمانی ، روانکاوی ، رفتار درمانی ، شناخت درمانی و …. استفاده می کند . همانطور که گفتیم مشاوره بالینی در درمان بسیاری از اختلال های روانی و مشکلات روحی و روانی که برای فرد عذاب آور ، ناسازگارانه  و به صورت رفتار نا معمولی می باشد ،  در جلسات به صورت منظم و تدریجی  می پردازد در زیر به چند مورد از این اختلال ها اشاره می کنیم .

  • اختلالات اضطرابی : 

دکتر روانشناس بالینی بیان می کند که اضطراب در واقع ترس مبهم و ناخوشایندی می باشد که مشخصه آن ها می توان به بی قراری حرکتی ( از جا پریدن ، لرزش ، نا آرامی ) ، تغییرات جسمی ( تپش قلب ، عرق کردن و …) گیجی و بیمناکی اشاره کرد . از اختلالات اضطرابی عبارت اند از :

اختلال وحشت زدگی : در این نوع اختلال اضطرابی ، بیمناکی و وحشت های ناگهانی را می توان مشاهده کرد . کسانی که به این اختلال مبتلا هستند گاهی خود را در آستانه مردن حس می کنند ولی همیشه مضطرب نیستند . حملات وحشت زدگی به صورت ناگهانی شروع می شود و تپش قلب شدید ، تنگی نفس ،درد قفسه سینه ، عرق کردن ، سرگیجه را دارند . 

اختلال هراس یا فوبیا :

شخص مبتلا به این اختلال از شی ، موقعیت خاص به شدت و به شکل نامعقولی می ترسد . از هراس های شایع می توان به هراس  از موقعیت های اجتماعی  ، سگ هراسی ، بلند هراسی ،پرواز هراسی اشاره کرد . 

اختلال اضطراب تعمیم یافته :

که در آن اضطراب باید حداقل یک ماه طول بکشد افراد مبتلا به این اختلال دلیل مشخصی برای اضطراب خود ندارند . این افراد عصبی بوده و حتی پیوسته نگران کار ، روابط و سلامتی خود هستند . 

  • اختلال وسواس فکری – عملی

مبتلایان به این اختلال ، تردید های جزئی و کار های روزمره خود را روزی هزار بار تکرار و مرور می کنند . شایع ترین اجبار های عملی ، بازرسی ، کنترل کردن ، تمیز کردن و شمارش های افراطی هستند . 

  • اختلالات خلقی :

 اختلالاتی که مهم ترین ویژگی آن ها ، ناراحتی خلقی اولیه می باشد برای مثال اختلالات افسردگی و اختلال دو قطبی که در مرکز مشاوره فردی زیر نظر بهترین مشاوره روانشناسی قابل بهبود هستند . از نشانه های بارز آن می توان به خلق افسرده در بیشتر اوقات روز ، مشکلات خواب ، خستگی و بی حالی ، احساس گناه ، عدم علاقه به اکثر کار ها و لذت نبردن از آن ها ، اشکال در تفکر و تمرکز و تصمیم گیری . افکار مرگ و خودکشی می باشد . 

  • اختلالات خوردن : 

کم خوری و پرخوری عصبی که در نوجوانان و جوانان افزایش پیدا کرده و نیازمند درمان روانشناختی می باشند .

  • اختلالات خواب : 

که شامل بی خوابی ، پر خوابی ، حمله خواب ، اختلال خواب مرتبط با تنفس می باشد . 

  • اختلالات شخصیت : 

اختلالات شخصیت به صورت وجود صفات شخصیتی انعطاف ناپذیر و ناسازگارانه هستند.  به عبارتی الگوهای شناختی رفتاری ناسازگارانه مزمن که با شخصیت فرد عجین شده اند و برای دیگران دردسر ایجاد کرده و یا غیر قانونی وزیانبخش هستند که شامل زیر مجموعه متفاوتی می باشد .

دسته عجیب و نا متعارف که شامل اختلال پارانوئید که با بی اعتمادی ، شکاک و خودشان را برحق ولی آسیب پذیر و مورد حسد دیگران می دانند . اسکیزوئید : نداشتن روابط اجتماعی رضایت بخش گوشه گیر و کمرو و به اصطلاح عامیانه آدم های سردی هستند و اسکیزوتایپال باور های عجیب و سوء ظن ، و تنفر آشکار دارند  می باشد . 

دسته نمایشی و دارای مشکلات هیجانی که شامل نمایشی : که به عنوان افرادی بسیار توجه طلب و بسیار واکنش های افراطی از خود نشان می دهند . خود شیفته : بر داشت های غیر واقع بینانه از اهمیت خود دارند و انتقاد پذیر نیستند و حس همدلی ندارند و این موارد مشکلاتی را در ارتباطشان ایجاد می کند و مرزی که به عنوان افرادی که ثبات هیجانی ندارند و تکانشی و غیر قابل پیش بینی و تحریک پذیر و مضطرب هستند و نوع دیگر که ضد اجتماعی می باشد و این افراد زور گو ، قانون شکن ، بی مسئولیت و با جرم و خشونت عجین هستند . 

دسته دیگر از اختلال شخصیت که دسته ترسو و دوری گزین نامیده می شود و می توان به افرادی دوری گزین که کمرو و تودار هستند و عزت نفس کمی دارند و در برابر طرد شدن بسیار حساس  هستند . افراد دیگر که وابسته هستند و اعتماد به نفس ندارند نمی توانند شخصیت خود را نشان دهند و همیشه متکی به فرد دیگر هستند . و از انواع دیگراین دسته  که به نوع پرخاشگر و وسواسی می توان اشاره کرد .

اختلالاتی که در بالا معرفی شدند به صورت خلاصه مطرح شده و صرفا جهت آشنایی می باشد و برای تشخیص و شناسایی اساس هر یک از اختلال ها نیازمند مصاحبه و تشخیص از سوی دکتر مشاور بالینی خوب می باشد و به هر فردی با دیدن یک یا چند نشانه نباید برچسب اختلال روانی زد .

علاوه بر اختلال های گفته شده مشاور روانشناس بالینی در مرکز مشاوره بالینی در مشکلات روانی دیگر نظیر کنترل خشم و عصبانیت و پرخاشگری نقش دارد زیرا که می تواند عوامل عصب شناختی و عوامل روانی نظیر شرایط ناکام کننده و آزار دهنده و یا عوامل شناختی آن را شناسایی و راه های کاهش پرخاشگری را آموزش دهد. به طور کلی علاوه بر اختلالا های روانی کلینیک روانشناسی بالینی انتخاب نو  ارائه خدمات تخصصی روانشناسی بالینی در زمینه های  مختلف نظیر نظیر اختلال های رفتاری ، ناتوانی ، ناسازگاری ،مشکلات احساسی ، ضربه ی روحی و آسیب های شناختی موثر واقع می شود .

هر یک از اختلالاتی که معرفی شدند نیازمند درمان به شیوه های موثر از سوی بهترین روانشناس بالینی در مرکز روانشناسی بالینی می باشد از موارد درمانی که می توان به آن اشاره کرد .

مشاوره روانپزشکی : 

روانپزشک با استفاده از درمان های زیست شناختی برای کم کردن نشانه های اختلال های روانی یا برطرف کردن این اختلال ها طرز کار بدن را تغییر می دهند . دکتر روانپزشک با استفاده از دارو های روان درمانبخش در رفع و تخفیف اختلال های روانی کمک می کند . تلفیق روان درمانی و دارو درمانی در بسیاری از اختلال ها به صورت بسیار موثری عمل می کند .

روان درمانی : 

متخصص روانشناس بالینی در فرایند روان درمانی به افراد کمک می کند تا مشکلات روانی و میان فردی خود را بشناسند ، آن را تعریف کنند و بتوانند برآن ها غلبه کرده و سطح سازگاری خود را افزایش دهند . روانپزشک و روانشناس برای درمان اختلال های روانی نظیر درمان وسواس ، درمان افسردگی ، درمان اضطراب و استرس و درمان فوبیا و ترس  از روان درمانی استفاده می کند و از تکنیک های موثر گفت و گو ، تفسیر ، گوش دادن و الگوی برداری و …. استفاده می کنند برای آشنایی بیشتر می توانید به صفحه مربوطه روان درمانی مراجعه کنید .

گروه درمانی :

این نوع درمان می تواند راه و رسم موثر تر کنار آمدن با مشکلات روانی و اختلال های روانی  را برای افراد شرکت کننده  یاد بدهد زیرا بر اساس تحقیقاتی  که انجام شده بسیاری از مشکلات روانی که افراد به آن دچار می شوند  ، در چهار چوب روابط میان فردی ، و تجربه های گروهی درون خانواده ، ازدواج ، گروه های اجتماعی و کاری شکل می گیرد که برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره خانواده می توانید به صفحات مربوطه سایت مراجعه کنید.

نوروفیدبک و بیوفیدبک :

با توجه به افزایش دانش و آگاهی نسبت به عملکرد مغز در زمینه ی تغییر عملکرد نواحی مغزی مختلف می توان به بهبودی در یک اختلال و یا ارتقاو بهبود سطح عملکرد فرد در کودکان ، نوجوانان و بزرگسالان برسیم و  با استفاده از ابزار های جدید نوروفیدبک و بیوفیدبک می توان با خود تنظیمی فعالیت های مغزی به بهبودی نسبی دست پیدا کرد که برای آشنایی بیشتر با درمان نوروفیدبک این مرکز روانشناسی به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

مشاوره فردی

مشاوره فردی

مشاوره فردی

با توجه به به تعارض داشتن نیاز ها و تمایلات ما با واقعیات محیط و روابط ، فشار روانی در زندگی انسان ، امر اجتناب ناپذیری می باشد و از این رو فرد در زندگی خود با چالش هایی رو به رو خواهد شد و برای حل کردن آن ها باید تصمیم صحیحی بگیرد . مشاوره فردی در چنین مواقعی بهترین انتخاب خواهد بود زیرا که در مواردی نظیر تصمیم گیری های مهم ، مشکلات روحی و روانی ، مدیریت بحران ، افزایش اعتماد به نفس ، رفع اختلالات شخصیتی، روابط بین فردی  ، افسردگی ، اضطراب ، عصبانیت و … مناسب خواهد بود . به عبارتی مشاوره فردی در جهت دریافت پشتیبانی و رشد در زمان های چالش بر انگیز می باشد و همچنین در جهت حل مشکلات رابطه ای با همسر ، خواهر ، برادر و دیگران ، مشکلات مربوط به بد رفتاری و غفلت و یا حالات دیگر نظیر داغ دیدگی ، مشکلات تحصیلی ، مشکلات دینی و معنوی نیز موثر واقع شود .

مزایای مشاوره فردی چیست ؟

مشاوره فردی خوب به دلایلی از قبیل افزایش خود آگاهی فرد ، تشویق به خود آگاهی ، تقویت مهارت های ارتباطی و بهبود استفاده از مهارت های مقابله سالم مفید است . این مزایا منجر به تغییر رفتار فرد خواهد شد . 

ذهن آگاهی در جربان بهترین مشاوره فردی اجرا می شود به این صورت که به فرد توانایی حضورش  در اینجا و اکنون کمک می شود به عبارتی مشاور روانشناس فردی  ، افراد را ترغیب می کند تا نسبت به افکار و  احساسات خود  در زمان حال آگاهی داشته باشند  . علاوه بر این مشاوره و روانشناسی فردی به افراد کمک می کند تا در مورد تاثیر رفتار فرد بر نتیجه مطلوب بینش داشته باشند و بر اساس آن روانشناسانی که از درمان شناختی رفتاری استفاده می کنند  همان طور که در ابتدا هم اشاره شد ، به عدم تطابق بین آن چه فرد فکر می کند اتفاق می افتد و واقعا چه اتفاقی می افتد ، تاکید می کنند . شناسایی باور ها و ارزش های خود و شناسایی مواردی که زندگی فرد را می تواند معنی دار کند از مواردی هستند که در جلسات مشاوره خصوصی  به آن ها پرداخته می شود . بسیاری از افراد به دنبال مشاوره در مورد موضوعات مربوط به روابط و مهارت های اجتماعی هستند و به دنبال یادگیری برقراری مرزها بر اساس بینش درباره نیاز ها و ترجیحات خود می باشند . علاوه بر آن مشاوره فردی می تواند در راستای بهبود مهارت های ارتباطی افراد  یعنی مواردی نظیر هوش هیجانی ، همدلی ، گوش دادن فعال ، اعتماد به نفس و احترام ، کمک می کند به طور کلی مشاوره فردی حرفه ای در جهت ایجاد ارتباطات سالم سودمند است و به عبارتی می توان گفت که مشاوره شخصی به رشد فرد کمک بزرگی می کند . 

مشاوره با استفاده از آموزش خود آگاهی به افراد کمک می کند تا بیاموزند که افکار افراد ، روحیات را تحت تاثیر قرار می دهد نه حوادث بیرونی و همچنین انواع مختلف افکار منفی هستند که موجب احساسات منفی به خصوصی می شوند و این افکار منفی افسردگی ، خشم ، گناه ، یاس و نا امیدی که به ظاهر درست و بی کم و کاست به نظر می رسند ، اغلب مخدوش و غیر واقع بینانه هستند . مشاور فردی به افراد کمک می کند تا از ارتباط بین افکار و احساسات اطلاع یابند و بتوانند از روحیه بد رهایی یابند .

آیا باید احساس خود را تغییر دهیم ؟ 

برای این که احساس بهتری داشته باشیم باید این درک را داشته باشیم که به جای حوادث بیرونی ، افکار و طرز تلقی های ما هستند که احساسات ما را به وجود می آورند و  می توان بر اساس آن اندیشه ، احساس و رفتار خود را تغییر داد .

داشتن  افکار و احساسات واقع بینانه ای :

 احساسات منفی ناشی از ارزیابی واقع بینانه شرایط هستند . اغلب بهترین کار این است که این احساسات را به سازنده ترین شکل خود ابراز کرد و با مسائل برخورد سازنده داشت و برای رفع کردن آن ها تلاش کرد اما گاهی اوقات این افکار غیر واقع بینانه و خطای شناختی هستند که در این صورت باید نگرش و تفکر خود را نسبت به مسائل باید تغییر داد .

ناراحت شدن به خاطر مسئله و واکنش نسبت به آن :

در مواقعی می توان یک احساس را جایگزین احساس دیگر کرد . ممکن است از کسی عصبانی باشیم و آن را انکار کنیم و یا به جای این که ناراحتی را قبول کنیم آن را در خود سرکوب کنیم  و در نتیجه نگران باقی می مانیم . نگرانی ها صرفا تغییر شکل دادن مسئله ای است که ترجیح می دهیم از آن هل اجتناب کنیم .

داشتن انتظارات واقع بینانه از جهان :

نا امیدی به دلیل فاصله افتادن میان توقعاتمان و واقعیت ها می باشد و احساس نا امیدی به این دلیل است که انتظارات صورت واقع به خود نگرفته و به عبارت واضح تر انتظارات غیر واقع بینانه بوده اند رهایی از این توقعات کار ساده ای نیست زیرا همه ما در قید و بند اسارت باید ها هستیم .

داشتن انتظارات واقع بینانه از خود :

ممکن است که پیوسته در ذهن خود افکار باید ها و شاید ها را داشته باشیم و با این افکار بر خود لطمه وارد کنیم به عبارتی ممکن است که با پذیرفتن اشکالات ، نواقص و محدودیت های خود با دشواری رو به رو باشیم و حتی ممکن است خود را سرزنش کرده و در نهایت افسردگی و احساس گناه در ما ایجاد شود . 

عزت نفس :

عزت نفس کم می تواند منجر به خشم ، اضطراب ، احساس گناه و حتی افسردگی شود . زمانی که به خود احساس خوب داشته باشیم و کسی با ما بدرفتاری کند ، در این صورت ابراز احساسات از سوی ما نشانه احترامی است که برای خودمان قائل هستیم . به خاطر وجود احساس حقارت ، گرفتن حالت تدافعی ، احساس رنجش و نا امیدی وجود خواهد داشت عزت نفس اصیل ناشی از فروتنی و قبول کمبود ها و نواقص خود می باشد و تنها در این صورت است که می توان مسئولیت اعمال خود را به عهده گرفت .

 برای تغییر دادن احساسات خود و داشتن زندگی شادتر و غلبه بر مشکلات خود یادگیری برخی از مهارت ها لازم می باشد هر یک از مواردی که مطرح شد در زندگی هر فردی و در دوره های مختلف می تواند وجود داشته باشد مشاوره فردی می تواند راه حلی بسیار موثر برای غلبه بر مشکلات و جایگزین کردن شیوه های صحیح و یادگیری این مهارت ها را به دنبال داشنه باشد .

برترین مشاور خانواده در کرج

مشاوره روانشناسی

مشاوره روانشناسی

مشاوره روانشناسی چیست؟

مشاوره روانشناسی

انجمن روانشناسی آمریکا، مشاوره روانشناسی را یک نهاد سلامت عمومی می داند که طیف گسترده ای از افراد با پیشینه های فرهنگی، اجتماعی و فردی متفاوت را در بر می گیرد و به دنبال بهزیستی، پیشگیری و کاهش بحران ها و افزایش راهکار، برای حل مشکلات و مسائل این گروه می باشد. مشاوره روانشناسی، توسط مشاور روانشناس به صورت خاص بر پیشگیری، آموزش و بهبود متمرکز هست. این نوع مشاوره، ارائه دهنده ی انواع خدمات درمانی می باشد که توسط متخصص روانشناس، در مرکز مشاوره اجرا می شود و نحوه عملکرد افراد در سنین مختلف و روابطشان را هدف خود قرار می دهد. 

مشاوره روانشناسی حرفه ای چیست؟

مشاوره حرفه ای یک رابطه درمانی امن و محرمانه، بین دکتر روانشناس و مراجع است که به منظور ارتقای سلامت و رفاه روانی، افزایش درک خود و رفع نگرانی های شناسایی شده ایجاد می شود. برای ایجاد این رابطه سازنده، نیاز هست که هم مراجع و هم درمانگر یک رابطه پویا و فعال را با یکدیگر بسازند. همانطور که از اسم روانشناسی مشخص است، یک روانشناس مشاور به دنبال شناختن فرایند های روانی مراجع است و پیش نیاز این شناخت، یک رابطه همدلانه ی ایمن است. با ایجاد محیطی امن، می توان فرایند های روانی را شناخت و فرصتی داد تا به بازسازی آنها پرداخت. 

هشت نکته کلیدی در مورد مشاوره روانشناسی

مشاور روانشناس

یک) زمانی که خطر یا تهدیدی، مراجع را درگیر می کند این موضوع، رازداری درمانگر را تحت شعاع قرار می دهد و محدود می کند.

دو) مشاوران می توانند با طیف گسترده ای مانند؛ کودکان، نوجوانان، بزرگسالان، زوج ها، خانواده ها و گروه ها کار کنند.

سه) مشاوره روانشناسی ممکن است بر اساس نیازهای مراجعین به کوتاه مدت، بلند مدت یا مدام العمر تقسیم شود.

چهار) مشاوران، همدلانه و فعالانه در کنار مراجعین خود حضور دارند چرا که مشاوره تخصصی زمانی مؤثر است که مراجع احساس امنیت، درک شدن، احترام و پذیرش بدون قید و شرط داشته باشد.

پنج) مشاوره روانشناسی، موضوعات مختلفی را در بر می گیرد؛ مسائلی مانند: رابطه با خود یا دیگران، تجربیات گذشته، فرزند پروری، از دست دادن، تروما، خشونت خانگی، کودک آزاری، استفاده از الکل و مواد مخدر، بررسی موضوعات و اختلالات شایع و غیر شایع و…

شش) تغییراتی که از طریق مشاوره روانشناسی و روانشناس مشاور تهرانی ایجاد می شوند، به شرح زیر می باشند: تغییر در نگاه و چشم انداز، بینش جدید، روش های جدید برای فکر کردن، افزایش ظرفیت برای تحمل و پذیرش، افزایش آگاهی از احساسات و هیجانات، یادگیری رفتارهای جدید و تصمیم گیری های جدید در مورد زندگی.

هفت) یک مشاور روانشناس حرفه ای دارای مدرک مشاوره یا روانشناسی در مقطع دکتری یا کارشناسی ارشد می باشد که جدا از مدرک آکادمیک و دانشگاهی، نیاز هست تا دوره و کارگاه های بسیاری را نیز بگذراند.

هشت) مشاوره روانشناسی بر نگرانی های عاطفی، شغلی، اجتماعی، مدرسه و …. که ممکن است افراد در مراحل مختلف زندگی خود با آنها برخورد داشته باشند، به صورت ویژه و مهمی اثر گذار می باشد. 

مشاوره روانشناسی چگونه می تواند به شما در حل مشکلات کمک کند؟

روانشناس

 درمان، این توانایی را دارد که به کاهش درد و رنج آدمی کمک کند و می تواند به شما مهارت ها و توانایی های مختلفی را اضافه کند که با موفقیت با مشکلات کنار بیایید و از بحرانها گذر کنید. برای مثال یک مشاور روانشناس خوب می تواند یک ازدواج را نجات دهد، به افزایش عزت نفس شما کمک کند، به شما جرات زندگی کردن بدهد تا تصمیم بگیرید و زندگی خود را بسازید. در انتها باید گفت که درمان و مشاوره می تواند همه این کارها را انجام دهد اما تنها کاری که نمی تواند انجام دهد این است که شما را تغییر دهد. این کاری است که مسئولیت آن تمام و کمال بر عهده خودتان است و برای سلامت روان اولین قدم را خودتان باید بردارید. اولین قدم می تواند تماس گرفتن با یک کلینیک روانشناسی و پیدا کردن یک مشاور متخصص مناسب برای شما باشد. به خاطر داشته باشید کمک گرفتن و درخواست کمک کردن، هیچ ایرادی ندارد و قرار نیست که مسائل روانی/ ذهنی، اتوماتیک و به کمک زمان حل شوند بلکه برای حل کردن هر موضوعی نیاز هست تا از یک فرد متخصص کمک گرفت. 

چرا مشاوره روانشناسی می تواند کمک کننده باشد؟

مشاوره روانشناسی راهی موثر و علمی، برای افرادی است که احساس می کنند، نمی توانند از عهده مسائل بر بیایند و آنها را مدیریت کنند و به همین دلیل نیاز دارند تا از یک روانشناس متخصص کمک بگیرند و با نگاهی حرفه ای و علمی، به دغدغه های خود متمرکز شوند و آنها را حل کنند. البته باید این موضوع را در نظر داشت که ناتوانی در حل کردن مسائل به هیچ وجه ایرادی ندارد و به عنوان یک انسان نیازی نیست تا همه مسائل و مشکلات را خودتان حل کنید، چرا که این شیوه تفکر می تواند خیلی زود شما را فرسوده و خسته کند. اکثر افراد به علت پرسش ها و چرایی هایی که در ذهن دارند و نمی تواند پاسخی برای آنها پیدا کنند، به متخصص روانشناس مراجعه می کنند و در مقابل، یک مشاور، فعالانه به مسائل گوش می دهد و با پرسیدن سوالاتی عمیق، سعی در این دارد که که مراجع را آگاه و هشیار کند. در اکثر مواقع، تنها بینش پیدا کردن به اتفاقات و موضوعات می تواند مشکل را برطرف کند.

یک مشاوره روانشناسی موفق چگونه به نظر می رسد و موجب چه تغییراتی می شود؟

مشاور

مشاوره روانشناسی موفق و درست، در مراجع این احساس را ایجاد می کند که چیزی تغییر کرده است و متفاوت از قبل شده است. احساس امید و اعتماد به نفس می کنید که موجب می شود احساس کنترل بیشتری نسبت به خود و تصمیم های زندگی تان داشته باشید. شما به تدریج احساس می کنید، از اینکه تجربیات جدید را امتحان کنید، هراسی ندارید و دوست دارید که خود را به چالش بکشید. یک راه دیگر که نشان می دهد رواندرمانی و مراجعه به دکتر مشاور و متخصص، روی شما جواب داده است بازخوردهای دیگران است، به اینصورت که به شما می گویند تغییر کرده اید و متفاوت به نظر می رسید. اگر این افراد، از نزدیکان شما نباشند طبیعتا متوجه نخواهند شد که چرا این تغییر در شما رخ داده است اما خودتان می دانید که این “تفاوت” را دوست دارید و لذت می برید از اینکه دیگران نیز این موضوع را تصدیق می کنند. در پایان این را بدانید، همیشه شما تصمیم گیرنده این موضوع هستید که آیا درمان موفق بوده است یا خیر، چرا که هر انسانی دارای شرایط متفاوت و کاملا نسبی است که موفقیت را جور دیگری تعریف می کند.

اگر احساس کردیم که مشاوره روانشناسی کمکی نکرد چه کار کنیم؟

اولین کار این است که با مشاور متخصص روانشناس خود صادق باشید و حس خود را با او در میان بگذارید. توضیح دهید که چه چیزی از نگاه شما درست کار نمی کند و مانع بهبودی شما شده است. از اینکه اگر روانشناس برخورد بدی داشته باشد و حالت تدافعی بگیرد نترسید، چرا که اگر درمان گر شما جبهه بگیرید و احساسات شما را بی اعتبار کند، این موضوع نشان دهنده این است که ادامه درمان با این فرد، اصلا تصمیم درستی نیست. اما مهمتر این است که به صحبت های روانشناس خود گوش دهید و ببینید که از نگاه او مشکل اصلی کجاست؟ یکی از دلایل اصلی که افراد به مشاوره نیاز پیدا می کنند این است که نمی توانند خود را آنطوری که واقعا هستند و رفتار می کنند ببینند و به همین دلیل، لازم است که یک ناظر بی‌طرف، آنچه را که برای دیگران آشکار است، در ذهن ما نیز، هشیار کند.

مشاوره روانشناسی در چه مواردی کاربرد دارد؟

  • مشاوره و روان درمانی فردی، خانوادگی و گروهی. 
  • مداخله در بحران، مدیریت بلایا و تروما. 
  • ارزیابی برای تشخیص اختلالات روانی
  • مسائل مربوط به سلامت روان، مدرسه، خانواده، روابط و محیط کار 
  • مشاوره با سازمان ها.

فشار روانی چیست ؟

روانشناس مشاور

فشار روانی از نگاه بهترین روانشناس و در روانشناسی، پاسخ شخص، به شرایط فشار آور و تهدید کننده ای است که توان کنار آمدن او را محدود می کند. منشا فشار روانی می تواند عوامل شخصیتی: خصوصیاتی از قبیل رقابت جویی، آرام بودن و … باشد، عوامل محیطی: که اشاره به وقایع و گرفتاری های زندگی، تعارض هایی که آدمی را نسبت به انتخاب کردن مستأصل و ناتوان می کنند، فشار روانی ناشی از شغل نیز در این دسته قرار می گیرند و در آخر عوامل اجتماعی و فرهنگی نیز، از آن مواردی هستند که در ایجاد فشار روانی تاثیر گذار می باشند. در مراکز مشاوره روانشناسی، بهترین مشاور روانشناس راهبرد هایی مناسب جهت کنار آمدن با فشار روانی را به افراد آموزش می دهند. 

مشاور روانشناس برای چه افرادی مناسب است ؟

مشاوره و روانشناسی در تمام مراحل رشد کودکی، نوجوانی، بزرگسالی و سالمندی تاثیر گذار است و مشاور روانشناس ایران و سایر درمانگران، جنبه های مختلف زندگی افراد، زوجین، خانواده یا گروه و سازمان ها را مورد بررسی قرار می دهد. یک مشاور روانشناس، در حیطه های گسترده و متفاوت بسیاری مشاوره می دهد که جهت آشنایی بیشتر و تخصصی تر، در ادامه به بررسی چند مورد آنها خواهیم پرداخت.

مشاوره فردی

مشاوره فردی، فرصت منحصر به فردی است برای دریافت حمایت و تجربه در دوران چالش برانگیز زندگی، که هر انسانی طبیعتا با آن روبرو می شود. مشاوره فردی و یک روانشناس خوب و حاذق، می تواند به فرد کمک کند تا با بسیاری از موضوعات و مسائل زندگی؛ مانند: خشم، افسردگی، اضطراب، سوء مصرف مواد، چالش های ازدواج و روابط، مشکلات والدین، مشکلات مدرسه، تغییرات شغلی و غیره مقابله کند. این نوع مشاوره، فرآیندی است که از طریق آن مراجعان با کمک بهترین مشاور و دکتر روانشناس، در محیطی امن و محرمانه با یکدیگر کار می کنند. مشاوره به افراد این امکان را می دهد که احساسات، باورها و رفتارهای خود را کشف کنند، خاطرات چالش برانگیز یا تاثیرگذار را بررسی کنند، جنبه هایی از زندگی خود را که دوست دارند تغییر دهند را شناسایی کنند، خود و دیگران را بهتر درک کنند، اهداف شخصی تعیین کنند و برای تغییر در جهت مطلوب تلاش کنند.

مهارت های ارتباطی

سلامت روانشناختی و حس رفاه در بزرگسالی به میزان قابل توجهی به کیفیت روابط ابتدایی هر انسانی مرتبط است. در زمان کودکی، والدین و مراقبان اولیه نمادی از محیط بیرون و جامعه هستند. اگر آنها ما را دوست داشته باشند، خود را فردی دوست داشتنی می پنداریم و اگر هم برعکس این موضوع اتفاق بیفتد، فکر می کنیم که فرد مطلوب و دوست داشتنی نیستیم. زمانی که کودک رشد می کند، همان رابطه ای که با مراقبان اولیه خود تجربه کرده است را بازنمایی می کند و با دیگران تکرار می کند. اگر شما نیز جز آن دسته از افراد هستید که فکر می کنید در حال تکرار الگو های زندگی دوران کودکی خود هستید و در روابط تان، دوباره و دوباره در حال تجربه اتفاقات تکراری هستید، حتما به یک درمانگر مراجعه کنید و در جهت بهبود و تغییر خود، گامی بردارید. 

روانکاوی

 

روانشناسی مشاوره

روانکاوی به مجموعه ای از نظریه های روانشناختی و روش های درمانی گفته می شود که منشأ آن در آثار و نظریه های زیگموند فروید است. فرض اولیه روانکاوی این باور است که همه افراد دارای افکار، احساسات، خواسته ها و خاطرات ناخودآگاه هستند. هدف درمان روانکاوی براساس نظر مشاور خوب و روانکاو، رهاسازی عواطف و تجربیات سرکوب شده است که به این کار، هشیاری ناهشیار می گویند. از نگاه روانکاوی تنها با تجربه و دیدن موقعیت سرکوب شده می تواند خود را رها کرد و شفا بخشید.فن درمانی فروید برای تحلیل افکار ناهشیار بود و او معتقد بود که ریشه مشکلات افراد به تجارب دوران کودکی شان بر می گردد . او همچنین متوجه شد که این تجارب اولیه در اختیار ذهن هشیار اشخاص قرار نمی گیرد و برای هشیار کردن، نیاز به یک درمانگر می باشد. روانکاوان و مشاور روانشناس ایرانیان برای نفوذ در دنیای تاریک و مبهم ناهشیار؛ از فنونی نظیر: تداعی آزاد، تخلیه هیجانی، تفسیر، تحلیل رویاها، تحلیل انتقال و مقاومت استفاده می کنند. روانکاوی برای درمان بسیاری از اختلال ها نظیر افسردگی، اضطراب، مشکلات هویتی و جنسیتی، اختلالات شخصیت و … مناسب است .

مشاوره تحصیلی

برای کودکان و نوجوانان که در دوران تحصیلی به سر می برند مشاور روانشناس تهران می تواند در جهت آموزش تکنیک های مطالعه صحیح، انتخاب رشته، افزایش تمرکز، ترک عادت های نادرست و یا برنامه ریزی های تحصیلی کمک کننده باشد.

مشاوره شغلی

مشکلات شغلی از موارد دیگری است که با بهترین مشاور می توان آن ها را حل کرد. مشاوره شغلی در بسیاری از موارد نظیر انتخاب و تغییر شغل ، استرس و محل کار، مشکلات شغلی زنان، و یا در مواردی نظیر از دست دادن شغل و توانبخشی شغل می تواند موثر واقع شود.

تست روانشناسی و روانسنجی

در مرکز مشاوره روانشناسی، دکتر روانشناس و روانشناس مشاور ایرانی از آزمون های روانشناسی برای سنجش ساختار های روانشناختی خاص در افراد استفاده می کنند. تست های روانشناختی برای ارزیابی زمینه هایی نظیر: صفات درون گرایی و برون گرایی و یا شرایطی نظیر افسردگی و اضطراب، هوش هیجانی، میزان توانایی فرد در مهارت های حل مسئله، حافظه و توانایی شناختی استفاده می شود . آزمون های شخصیتی برای شناسایی سبک و ویژگی های شخصیتی و همچنین شناسایی اختلالات شخصیتی بسیار کمک کننده می باشند.

مشاوران روانشناسی

روانشناسی صنعتی و سازمانی

این شاخه از روانشناسی در جهت افزایش کارایی در محیط کار، آموزش ترفند ها و مهارتها در جهت ایجاد شرایط مناسب ذهنی و جسمی کارمندان، به منظور ایجاد استاندارد های شغلی فعالیت می کند. به صورت خلاصه می توان گفت، روانشناسان صنعتی سازمانی در جهت بهبود عملکرد کارکنان و سلامت آن ها و در نهایت پیشرفت یک سازمان تلاش می کنند.

چگونه بفهمم که پایان جلسات مشاوره روانشناسی نزدیک است؟

مهمترین منبع شما برای پایان جلسات، احساسات شما می باشد. اگر احساس می کنید حالتان بهتر است و بیشتر نگرانی‌ها و اضطراب‌هایی که به خاطر آنها درمان را شروع کرده اید، از بین رفته است می توان به این نتیجه رسید که پایان جلسات شما نزدیک است. شما متوجه می شوید که مهارت های مقابله ای و رفتارهای جدید بسیاری را برای روبرو شدن با مسائل و مشکلات پیدا کرده اید. البته در این مورد درمانگر شما یا روانشناس مشاور ایرانی نیز باید بتواند نظر بدهد و در مورد این احساس با یکدیگر به گفت و گو بپردازید هر چند که در نهایت تصمیم نهایی با شماست.

مشاوره ازدواج

مشاوره ازدواج

مرکز مشاوره قبل ازدواج انتخاب نو دارای مجوز رسمی مشاوره تخصصی ازدواج و تحکیم خانواده از وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام روانشناسی در تهران

مشاوره ازدواج

مشاوره پیش از ازدواج و آماده سازی برای ازدواج با انجام مشاوره و تست های تخصصی روانشناسی و شخصیت شناسی در مرکز مشاوره ازدواج انتخاب نو :

ازدواج یک نقطه عطف و یکی از مهم ترین تصمیمات در زندگی ماست. ازدواج یک آغاز است؛ آغازی از یک خانواده و تعهدی بلند مدت که به ما فرصت رشد و پرورش صفت از خودگذشتگی و کنار گذاشتن منیت را می دهد و بیش از آنکه پیوندی فیزیکی باشد، پیوندی روحی و احساسی است. این نوع پیوند و یگانگی است که ازدواج را متمایز می کند، چرا که با فردی که دوستش داریم رابطه مان را همیشگی می کنیم و این پیوند دائمی که دلیل آن عشق بوده است به ما آرامش می دهد، اما با وجود تمامی این نکات مثبت، این تصمیم زمانی باید گرفته شود که اطلاعات، دانسته ها و پختگی ما در برابر بزرگی این تصمیم کافی باشد. تصمیم های اندکی  مانند ازدواج در زندگی ما  هستند که با وجود مهم بودنشان سرتاسر عمر ما را تحت تاثیر قرار می دهند. اما متاسفانه بیشتر مردم، زمان و هزینه زیادی را صرف یک مراسم عروسی عالی می کنند تا یک ازدواج عالی ! ازدواج اغلب موجب ایجاد حس شادی در اکثریت می شود اما با این وجود، چالش های عمیقی را هم، همراه خود دارد،که نحوه مدیریت زوجین، ادامه دار بودن رابطه و یا بر هم خوردن آن را تعیین خواهد کرد. باید گفت که برای حفظ یک رابطه، نیاز هست تا دو نفر باورهای اشتباه و ناکارآمد خود را از ذهنشان بیرون بریزند و افکار بهتری را جایگزین کنند.

قبل از ازدواج قدرت و اختیار در تصمیم گیری بسیار است و می توان از تشکیل ساختار های مشکل زا دوری کرد، ما در انتخاب خانواده ای که در آن به دنیا آمده ایم هیچ گونه اختیاری نداشته ایم اما معمار خانواده آتی خود خواهیم بود. هیچ چیزی در جهان نمی تواند زندگی انسان ها را بهتر و شاداب تر کند مگر افزایش ازدواج های موفق!

آیا فکر می کنید برای ازدواج آماده اید؟

لطفا به سوالات زیر با دقت پاسخ بدهید. 

  • آیا شما و پارتنرتان برای شروع یک زندگی مشترک هیجان زده اید، اما نگران تصمیمات و مشکلات آینده هستید؟ و این موضوع برای شما اضطراب زا است؟
  • آیا شما و شریک آینده زندگی تان قبلا روابط نافرفاجی را تجربه کردید و حالا نگران تکرار دوباره همان مسائل قبلی هستید؟
  • آیا شما و پارتنرتان از صحبت کردن در مورد تصمیمات مهم زندگی مانند :بچه دار شدن، اهداف بلند مدت حرفه ای و یا شخصی اجتناب می کنید؟
  • آیا آرزو می کنید که ای کاش بتوانید  زندگی مشترکان را با حسی سرشار از اعتماد و رابطه ای قوی،  مستحکم و دائمی شروع کنید؟

 مسلما آماده شدن برای یک زندگی مشترک می تواند موجب حس شور و اشتیاق در شما و شریک زندگیتان شود. اما به این نکته توجه کنید که حتی اگر رابطه شما سرشار از خواستن و عشق هم باشد ،هر یک از شما دغدغه ها و ابهامات شخصی خود را دارید که شاید هیچگاه به آنها توجه نکرده باشید و اجتناب از آنها موجب افزایش دغدغه فکریتان می شود و طبیعتا می تواند تنش زا باشد. ابهامات و سوالاتی مانند : اگر دیگه مثل سابق نباشیم چی؟ اگر دیگه اون از دید من بهترین نباشه چی ؟ اگر دیگه الهام بخش یکدیگر نباشیم چی؟ اگر همه چیز خیلی عوض بشه چی؟

اما جدا از تک تک این مسائل تصمیم ازدواج ،تصمیمی سرشار از مسئولیت پذیری و دغدغه فکری است. 

فکر کردن به برنامه ریزی جشن عروسی ، برنامه ریزی خانواگی ،آماده سازی و تامین مسائل مالی مسلما استرس زا است.

تحمل این استرس، می تواند منجر به از بین رفتن اولویت ها در رابطه شما شود و سردی یا فاصله بین شما ایجاد کند.

شاید حتی شما و شریک زندگی آینده تان فکر کنید که واقعا برای یکدیگر ساخته شده اید اما نگران حفظ آن بعد از ازدواج هستید. 

برای حل تمامی  مسائل مطرح شده بهتر است با یک مشاور ازدواج خوب صحبت کنید، پس لطفا این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.

مشاوره ازدواج می تواند ما را راهنمایی کند تا انتخاب درستی داشته باشیم. مشاوران و روانشناسان در مراکز مشاوره ازدواج علاوه بر اینکه بر مسائل و مشکلات زندگی مشترک تسلط دارند، می توانند ویژگی های شخصیتی و اختلال های روان شناختی ای را تشخیص دهند که از چشم افراد غیر متخصص پنهان می مانند. این نوع مشاوره توسط متخصصانی که در این زمینه به تحصیل پرداخته اند ارائه می شود. طبق تحقیقات، تنها چیزی که می تواند بطور قابل ملاحظه ای احتمال طلاق را تا 50 % کاهش دهد، مشاوره قبل از ازدواج است. اغلب وقتی آن فرد خاص را برای ازدواج پیدا می کنیم، ممکن است اطلاعات زیادی از دید دیگران به ذهنمان هجوم بیاورند، دوستان شما و خانواده تان در مورد شریک زندگی آینده شما  واینکه چه فکری راجع به او می کنند نظر خواهند داد و راهکارها و باید و نباید های بسیاری را به شما می گویند. اما توجه داشته باشید، بهترین فردی که می تواند در  مورد ازدواج به شما راهنمایی بدهد یک فرد حرفه ایی است که تخصص و آموزش مرتبط با این زمینه را گذرانده است. یک روانشناس ازدواج  می تواند به شما کمک کند تا سوالات سختی را بپرسید که تا قبل از آمدن به مرکز مشاوره جسارت پرسیدن و یا روبرو شدن با آن را نداشته اید. یک مشاور قبل ازدواج خوب فردی است که  با کمک او احساسی ترین تصمیم زندگیتان را آگاهانه می گیرید.

مشاوره قبل از ازدواج ، یکی از انواع مشاوره و درمان است که به زوجین کمک می کند تا آمادگی لازم برای ازدواج را کسب کنند، که معمولا توسط مشاوران ازدواج و خانواده صورت میگیرد. مشاوره قبل از ازدواج استاندارد های لازم برای ازدواج دو نفر از جمله تطابق ها و ویژگی های سنتی، فرهنگی، تحصیلی، اقتصادی، قومی ومذهبی ارائه می دهد. با این نوع مشاوره می توانید از این موضوع که شما و شریک زندگیتان رابطه ای سالم و پایدار را با یکدیگر دارید مطمئن شوید و به شما شانس بیشتری برای یک رابطه قدرتمند و راضی کننده داده می شود. خدمات مراکز مشاوره ازدواج در شناسایی و تشخیص ضعف هایی که ممکن است آینده ازدواج شما را دچار مشکل کند، کمک کننده خواهد بود. 

مسائلی که در مشاوره قبل ازدواج راجع به آنهاصحبت می شود شامل این موارد هستند: امور مالی ، ارتباطات ، ارزشها و عقاید ، نقش ها ، عاطفه و محبت ، رابطه جنسی ، میل به بچه دار شدن و تربیت کودک ، ارتباطات خانوادگی ، تصمیم گیری ، روش ها و فنون مقابله با خشم ،گذراندن اوقات فراغت ، اوقات با هم بودن، اهداف شغلی و حرفه ای ، مکان زندگی و  موارد دیگری که در جلسات مشاوره قبل از ازدواج بررسی می شوند شامل آرزو ها، تمایلات، توقعات، خط قرمز ها و… است)

مشاوره پیش از ازدواج نه تنها می تواند در مسائلی که قبل از ازدواج پیش می آید راهگشا باشد ، بلکه به شما در چگونگیمدیریت چالشهایی که بعد از ازدواج ظهور خواهند کرد ،کمک می کند. 

در مشاوره قبل ازدواج مشاور روانشناس ازدواج طی جلساتی به صورت انفرادی و زوجی، به هر دو نفر مشاوره می دهد، از آزمون های معتبری به صورت کتبی استفاده می شود که تحلیل دقیق آن ها، احتمال موفق بودن ازدواج را بررسی می کنند. این آزمون های روانشناختی به منظور شناخت زیر ساخت های شخصیتی طرفین به کار می روند. هدف اساسی مشاوره پیش ازدواج این هست که هر گونه تعارض و اختلاف احتمالی و بالقوه ای که می تواند در رابطه مشکل ساز باشد تشخیص داده شود، قبل از آنکه به موضوعی اساسی تبدیل بشود. روانشناس مشاور قبل ازدواج کمک می کند تا زوجین یک رابطه سالم را از ابتدا پایه گذاری کنند.

با تبادل نظر و بحث کردن در مورد تفاوت ها و انتظاراتتان به همراه یک روانشناس مشاور ازدواج ، شما و شریک زندگیتان می توانید یکدیگر را بهتر درک و حمایت کنید.

کاملا طبیعی است که فکر می کنید نیاز به مشاوره ازدواج دارید.

تمامی زوج ها در روابطشان فراز و فرودهای بسیاری را تجربه می کنند، بخصوص قبل از شروع زندگی مشترک که اولین ها و مهم ترین اختلافات نمود پیدا می کنند. برنامه ریزی و تدارک مراسم عروسی ، پیوستن دو خانواده جدید به یکدیگر؛ انتظارات و فشاری که از طرف خانواده ها به زوج ها  وارد می شود، انتظاراتی مانند اینکه به عنوان یک زوج در حال ازدواج همیشه باید شاد و خندان به نظر برسند و.. که میتواند نگران کننده باشند. اما زمانی که این انتظارات و نگرانی ها دیده نشوند، زوجین ممکن است به خودشان شک کنند که شاید آنگونه که فکر می کردند برای یکدیگر مناسب نیستند!

اما خبر خوب این هست که با کمک یک مشاور روانشناس قبل ازدواج خوب ، آگاه و متخصص ، شما و پارتنرتان می توانید به درک عمیق تری از رابطه تان برسید، و برای یک ازدواج عاشقانه برنامه ریزی کنید.

7 فایده مشاوره قبل از ازدواج

  1. تشخیص نقاط قوت زوجین و رشد آن
  2. بررسی ویژگی های شخصیتی
  3. تقویت مهارت های ارتباطی
  4. حل تعارضات و مشکلات و کاهش استرس
  5. بررسی گذشته و تاریخچه خانوادگی هر یک
  6. بررسی مسائل مالی
  7. بیان اهداف شخصی، زوجی و خانوادگی

 3 دلیل برای مشاوره پیش از ازدواج :

1. پیدا کردن دید جمعی به جای دید فردی 

یک درمانگر می تواند به شما کمک کند تا از تفکر فرد گرایانه به تفکر جمع گرا برسید به نوعی متوجه نیاز ها و احساسات دیگران بخصوص پارتنر خود شوید و به آنها اعتبار و ارزش دهید. هر یک از ما در درونمان خودخواهی هایی داریم که می تواند مانع از تصمیم گیری برای ازدواج شود، اما یک روانشناس ازدواج خوب می تواند به شما و شریک زندگیتان کمک کند تا نسبت به عواطف، احساسات و نیازهای یکدیگر حساس باشید.

2. آیا فکر می کنید مناسب یکدیگر هستید؟

یک مشاور ازدواج عالی و دانا می تواند کمک کننده باشد در این تصمیم که آیا این رابطه برای هر دو شما مناسب هست؟ یا اینکه به خاطر عشق چشم هایتان را روی خیلی از مسائل بسته اید؟

3. درگذشته زندگی می کنید یا حال؟

می دانیم که هیچ کس عالی و بدون نقص نیست، اما این را هم می دانیم که خیلی از افراد ممکن است با گذشته خود درگیر باشند. گذشته ایی که برای اکنون نیست اما حال ما را درگیر کرده است و می تواند بر روابط ما بسیار موثر باشد.

در مراکز مشاوره ازدواج ، یک مشاور ازدواج خوب می تواند به زوجین کمک کند تا یاد بگیرند در مورد یک رابطه سالم و راه های یک ازدواج موفق و حرکت به سمت یک رابطه عاشقانه طولانی مدت قدم بردارند. نکته ای که توجه به آن حائز اهیمت است این موضوع است که ارتباطات نقش اساسی در زندگی زناشویی دارد و عدم برقراری رابطه موثر یک شکایت متداول زوج هایی است که در جلسات مشاوره ازدواج شرکت می کنند.

آیا علاقه مند به مشاوره ازدواج هستید اما هنوز چند سوال و نگرانی دارید؟!

پس لطفا به خواندن این مطلب ادامه بدهید.

5چالش مشاوره قبل از ازدواج

1. چرا نیاز هست که به مرکز مشاوره قبل ازدواج برویم؟ آیا این مشاوره برای زوج هایی هست که با هم مشکل دارند؟

باید گفت که زوج درمانی ، برای همه است ،نه فقط زوج هایی که در رابطه دچار مشکل شده اند. متاسفانه تحقیقات نشان می دهد زوج ها بطور متوسط 6 سال با مسائل و مشکلاتشان دست به گریبان هستند تا به زوج درمانگر مراجعه کنند. حتی اگر شما و پارتنرتان در رابطه تان با مشکل اصلی و اساسی درگیر نیستید، مشاوره روانشناسی قبل ازدواج می تواند برای افزایش صمیمیت و ارتباطات بهترتان یک راهکار بسیار موثر باشد.

2. هزینه و زمان

مشاوره ازدواج نیاز به تعهد زمانی دارد و زوجین باید برای آن وقت بگذارند اما مشاوره روانشناسی پیش از ازدواج اغلب یک مشاوره طولانی مدت نیست، البته که اگر شما و پارتنرتان علاقه مند هستید تا عمیق تر و دقیقتر به مسائل بپردازید، می توانید جلسات بیشتری را با مشاورتان بگذارنید و این تصمیم کاملا به شما بستگی دارد. 

پرداخت هزینه مشاوره ازدواج یک سرمایه گذاری گرانبها و ارزشمند برای آینده ازدواج شما و به طور کلی برای سلامت و حال خوب شما است. شایان ذکر است نه تنها جلسات مشاوره ای که در کلینیک روانشناسی انتخاب نو برای شما برگزار می شود موجب تقویت روابط شما می شود، بلکه  موجب حس قدرت و اعتماد در شما و پارتنرتان در دنبال کردن اهداف مورد نظرتان می شود.

3. ترس از ندانسته ها و اتفاقات

مشاوره روانشناسی ازدواج  ممکن است با چالش های فراوانی روبرو باشد، برای مثال زوج ها ممکن است ابتدا از رفتن به مراکز مشاوره قبل ازدواج اجتناب کنند و ترس و اضطرابی که به دلیل بیان مسائل ناگفته قرار است ایجاد شود را نتوانند تحمل کنند، بدیهی است که مطمئنا قرار است موضوعات سخت و مهمی در جلسات مشاوره مطرح بشود. بسیاری از اوقات زوجین برای اولین بار عقاید شخصی، باورها و ایده هایشان در مورد مسائل را بیان می کنند. گاهی با کمک روانشناس ازدواج این مسائل حل می شود و تصمیم به ازدواج گرفته می شود اما گاهی این تصمیم گرفته می شود که این دو زوج مناسب یکدیگر نیستند.

4. جریحه دار شدن احساسات

یک روانشناس خوب با ایجاد محیطی امن این حس را به مراجعین میدهد که به دور از قضاوت، در مورد عقایدشان صحبت کنند. اما بیان افکار و احساسات گاهی می تواند موجب جریحه دار کردن احساسات و ایجاد یک تعارض در رابطه شود. صداقت در بیان انتظاراتتان، نگرانی و شک هایتان و اهداف آینده تان شاید موجب تعارضی کوتاه مدت شود، اما بسیاری از زوجین می توانند از این مسیر عبور کنند و با کمک بهترین مشاور ازدواج رابطه شان را قوی تر و دائمی کنند.  

5. مشاوره پیش از ازدواج به چه کسانی پیشنهاد می شود؟

دیدن یک متخصص مشاور ازدواج می تواند به زوجین کمک کند تا برای ازدواج و یک رابطه طولانی مدت متعهدانه آماده شوند.

مشاوره ازدواج تخصصی با سنجش و شناخت تفاوت های زیر بنایی شخصیت هر دو طرف، نظر زوج ها را نسبت به این تفاوت ها جلب می کند، هم چنین مشاوره روانشناسی خوب باعث شناخت فرد نسبت به خودش می شود که به تصمیم گیری های حال و آینده ی او بسیار کمک می کند. به این نکته نیز توجه کنید که شما با عقاید، ارزشها، تاریخ و گذشته منحصر به فرد خودتان وارد یک رابطه می شوید، که می تواند همیشه با شریک زندگی و شریک عاطفی تان هماهنگ نباشد. ارزشهای خانوادگی، مذاهب و باورها دارای طیف گسترده ای هستند که این تفاوت ها و عدم توجه به آن ها میتواند مشکل ساز شود. برای مثال: خیلی از افراد با این باور ازدواج می کنند که ازدواج راهگشا و حلال خیلی از مسائل مثل مسائل مالی، احساسی، جنسی، اجتماعی و.. است.

یکی از مهم ترین مزایا مشاوره ازدواج این است که زوجین مهارت های ارتباطی صحیح را یاد می گیرند و می سازند. تنها به این دلیل که شما در رابطه ای هستید به این معنی نیست که شما به صورت موثر ارتباط برقرار می کنید، شاید زمانی که وارد یک رابطه می شوید، با گذشت زمان متوجه مسائلی که موجب بحث در رابطه با شریک عاطفیتان می شود شده باشید و آنها را پیگیری نکنید، اما به عنوان دو زوجی که ازدواج کرده اند نمی توانید از اینگونه بحث ها شانه خالی کنید و باید برای حل آنها قدمی بردارید.

هدف روانشناس مشاور ازدواج تحکیم پایه های زندگی زوجین است. شناخت کافی زوجین از یکدیگر، به دست آوردن اطلاعات ضروری در مورد ویژگی های روانشناختی زن و مرد، چگونگی رفتار صحیح آن ها با یکدیگر و جلوگیری از بروز اختلاف نظر ها و عمیق شدن آن از اهداف مشاوره ازدواج خوب هستند . این نوع مشاوره به زوجین کمک می کند تا توانایی هایشان در برقرای ارتباط ،تنظیم و ایجاد انتظارات واقع بینانه از ازدواج و رشد مهارت های حل مسئله را بهبود ببخشند. همچین این نوع مشاوره به افراد کمک می کند تا دید مثبتی در مورد داشتن یک همراه در شرایط دشوار زندگی، زمانی که خیلی باب میل نیست پیدا کنند. مشاورین روانشناسی ازدواج با شما هم قدم خواهند شد در طول این مسیر و در هموارتر شدن آن شما را یاری خواهند کرد.

ملاک های انتخاب یک مشاور ازدواج خوب

برای انتخاب مناسب و درست یک مشاور ازدواج که برای شخص شما بهترین روانشناس ازدواج باشد، بهتر است که به ملاک های زیر توجه کنید : تحصیلات، تجربه، انتظاراتی که می توانیم از جلسات مشاوره ازدواج داشته باشیم و برنامه مورد نظر مشاوران روانشناسی ازدواج.

آیا مشاوره ازدواج یک مشاوره مذهبی است؟

بسیاری از گروه های مذهبی و ادیان، مشاوره قبل از ازدواج را توصیه می کنند؛ مشاوره، درمان و روشی که در مرکز مشاوره ازدواج انتخاب نو  ارائه می شود، با در نظر گرفتن اعتقادات مراجعین تنظیم می شود و در صورت لزوم می تواند با رویکرد مذهبی باشد و روانشناسان ازدواج به عقاید شخصی افراد احترام می گذارند و همین اعتقادات و ارزشهای شخصی مراجعین و پارتنرشان جهت، مسیر و تمرکز جلسه را تعیین می کند.

انتظاراتی که می توان از جلسات مشاوره ازدواج داشت :

  • جلسات به صورت انفرادی است یا زوج؟

مشاوره های پیش از ازدواج یک مشاور درمانگر با درمانگر دیگر متفاوت است و کاملا بستگی به تشخیص روانشناس ازدواج شما دارد. جلسات انفرادی به مشاور ازدواج این امکان را می دهد تا بصورت خاص هر گونه نقطه ضعف، قدرت و نگرانی در رابطه را تشخیص دهد. عموما اگر جلسات اولیه به صورت انفردای باشد به هر یک از زوجین کمک می شود تا با دید واقع گرایانه و راحت تری در مورد خواسته ها و عقایدشان صحبت کنند و اما در جلساتی که به صورت زوج و مشترک برگزار می شود همان عقاید به چالش کشیده می شوند و میزان تطابق طرفین نه تنها در این مسائل بلکه هر گونه مشکلی که ممکن است در ازدواج پیش بیاید بررسی می شود. بعد از اولین جلسه، شما و مشاور روانشناس در مورد جلسات بعدی خود تصمیم خواهید گرفت. اما عموما جلسات هفته ای یکبار است. برخی مسائل ممکن است در یک جلسه حل شوند در حالی که برخی دیگر ممکن است چند جلسه طول بکشند.

  • راهکارهایی برای حل مسائل

در جلسات ممکن است که زوجین، در مورد نگرانی هایشان صحبت کنند و یک روانشناس مشاور خوب با بررسی های صورت گرفته می تواند یک برنامه خوب عملی در اختیار زوجین قرار بدهد، با راهکارهایی که به شما داده می شود این جسارت را پیدا خواهید کرد که به مقابله با مشکلات و تعارضات آینده به پا خیزید، درمانگر می تواند با راهکارهای عملی مثل چگونگی ابراز همدلی و همراهی به زوجین کمک کند تا حس همبستگی خود را حفظ و در شرایط دشوار کنار یکدیگر باشند.

  • آغاز یک رابطه مثبت و دلگرم کننده

شرکت در جلسات مشاوره پیش از ازدواج  می تواند شروع مثبت یک رابطه متعهدانه مانند ازدواج باشد. یک مشاور ازدواج خوب، به زوجین کمک می کند تا نقاط قوت خود و یا موانع احتمالی که ممکن است در ازدواج شان با آنها روبه رو شوند را تشخیص داده و بر روی آن ها کار کنند. در طول جلسات مشاوره این فرصت را خواهید داشت تا در اتاقی امن، صادقانه خود را ابراز کنید و درگیر فعالیتی آموزشی و درون نگرانه شوید.

مشاوره قبل ازدواج

و اما چطور می توانید برای گرفتن وقت مشاوره ازدواج اقدام کنید؟

اگر شما و شریک زندگیتان با توجه به مطالبی که در این مقاله در مورد فواید مشاوره قبل ازدواج گفته شده است، این آمادگی را در خود برای ساخت رابطه ای قوی و پایدار حس می کنید، می تواند با ما در تماس باشید. در مرکز مشاوره ازدواج انتخاب نو که در تهران دایر است، مشاوران و روانشناسان آموزش دیده و تحصیل کرده در این زمینه با ایجاد یک فضای آرام و امن، در این مسیر همراه شما خواهند بود. در جلساتی که در این مرکز روانشناسی خواهید داشت شما و همسر آینده تان می توانید بیشتر یاد بگیرید و قدم های مورد نیاز جهت یک ازدواج پایدار و خوشحال کننده را بردارید. روانشناسان ازدواج مطب روانشناسی انتخاب نو از طیف وسیعی از روش ها استفاده می کنند که تمرکز شان بر بهبود، احیا و ایجاد یک رابطه سالم، قوی و دائمی است؛ با این هدف که نزدیکی، همدلی و مقاومت در رابطه تان را بهبود ببخشند. ما خوشحال می شویم تا پاسخگوی سوالات شما باشیم و یا به نگرانی هایتان گوش دهیم و کمکی باشیم برای انتخابی درست…..خدمات مشاوره روانشناسی در این کلینیک به صورت مشاوره حضوری ؛ مشاوره غیر حضوری (مشاوره آنلاین) و مشاوره تلفنی صورت می گیرد چه برای عزیزانی که در ایران زندگی می کنند و چه عزیزان ایرانی که خارج از کشور سکونت می کنند. 

و در آخر باید گفته شود که اگر این موارد مهم که در بالا بصورت مفصل بیان شد، نادیده گرفته شوند، آسیب های غیر قابل جبرانی بر جای می گذارند که به سختی قابل بازگشت هستند. به یاد داشته باشید آمادگی برای ازدواج فراتر از برنامه ریزی و برپایی جشن و مراسم عروسی است، پس لطفا برای ساخت یک رابطه سالم و اساسی زمان و هزینه کنار بگذارید.

بدیهی است در ادامه و در صورت لزوم مشاوره بعد از ازدواج و مشاوره مشاوره خانواده خانواده برای بهبود کیفیت زندگی و روابط زناشویی نیاز است.

روانشناس خوب

مشاوره خانواده

مشاوره خانواده

سیستم خانواده از مهم ترین سیستم های جامعه می باشد که بر اساس ازدواج دو جنس مخالف با یکدیگر تشکیل می شود و حفظ و تداوم آن از اهمیت ویژه ای بر خوردار است . همان طور که گفته شد خانواده به عنوان واحد اجتماعی می باشد و این خانواده کانون رشد و تکامل ، التیام و شفا دهندگی و تغییر و تحول آسیب ها و عوارض است که هم بستری برای شکوفایی و هم فرو پاشی در روابط اعضایش می باشد . اهمیت خانواده سالم در این جا است که با توجه به توانمندی هایشان در مورد مسائل مشترک تصمیم بگیرند. مشاور خانواده در مراکز مشاوره خانواده معمولا مشکلات افراد را در بطن محیط ، خصوصا در محیط خانواده مورد بررسی قرار می دهد و گاهی اوقات در مشاوره خانواده افراد به صورت گروهی تحت درمان قرار می گیرند زیرا که بهبود روابط بین فردی در خانواده بسیار با اهمیت است. 

چه موقع باید از مشاوره خانواده استفاده کرد ؟

طبق نظر بهترین روانشناس خانواده ، برخی از مشکلات به قدری با خانواده پیوند می خورد که نیازمند درمان از طریق مشاوره خانواده و خانواده درمانی می باشد زیرا که ممکن است این مشکلات به خاطر ساختار خانواده ای که فرد در آن زندگی می کند و بزرگ شده است ، باشد . در مواردی وقوع اتفاقاتی که ممکن است تمام اعضای خانواده را تحت تاثیر قرار دهد مانند مرگ یکی از عزیزان نیز می تواند  مفید باشد .طبق نظر مشاور خانوادگی  به وجود آمدن تنش ها و بحث ها در هر خانواده ای طبیعی می باشد و به عبارتی هر فردی با اختلافات خانوادگی مواجه می شود . این اختلافات ممکن است بین زوجین یا ارتباط والدین و فرزندان باشد . وجود اختلافات خانوادگی نیازمند آشنایی با مهارت هایی برای از بین بردن تنش های موجود می باشد . مشاوره خانواده بسیار گسترده است و  این شیوه درمانی را می توان در شاخه های مختلف که مربوط به روانشناسی خانواده باشد استفاده کرد .  

مشاور خانواده

مرکز مشاوره روانشناسی خانواده و در حالت کلی مشاوره خانواده به شیوه های متفاوتی می تواند در بهبود روابط میان خانواده نقش داشته باشد که در زیر به معرفی آن ها می پردازیم .

مشاوره ازدواج :

مشاوره پیش از ازدواج برای کسانی که می خواهند زندگی مشترک زناشویی را شروع کنند بسیار مناسب است زیرا که به زوجین کمک می کند تا با معیار های انتخاب همسر ،  و میزان همسان بودن با یکدیگر و راه های داشتن ازدواج موفق و اصول و مهارت های ارتباطی و بسیاری از موارد دیگر  آشنا شوند  از آن جایی که بر قراری رابطه صمیمانه می تواند یکی از مهم ترین منابع لذت برای فرد باشد و در عین حال هم چنین می تواند منشا ناراحتی وی باشد . عشق با امید های رویایی زیادی شروع می شود و اما این امید ها با واقعیت هایی که در مسیر روابط عاشقانه هستند مواجه می شود و به مرور ممکن است این نیاز ها برآورده نشده و عصبانیت ، شکافی را بین آن ها ایجاد کند . از این رو مشاوره ازدواج برای افراد در دوران قبل ازدواج یا نامزدی و یا حتی اگر ازدواج کرده اند بسیار مناسب است زیرا که برای داشتن رابطه ی پایدار یادگیری مهارت های ارتباطی  از سوی بهترین روانشناس ازدواج الزامی می باشد. برای آشنایی بیشتر با مشاوره ازدواج می توانید به صفحه مورد نظر رجوع کنید.

زوج درمانی:

 ازدواج های موفق ازدواج هایی هستند که در آن زوج ها علی رغم نقص هایشان با هم رشد می کنند . با وجود تفاوت ها و کاستی ها غم خوار هم هستند و توانمندی های خود را برای تحکیم نقطه های قوت و کاهش ضعف های ارتباطی بسط می دهند . اگر قصد این را دارید که رابطه زناشویی خود را حفظ و یا بازسازی کنید یادگیری مهارت های زناشویی مهم است زیرا که در آن مهارت هایی از قبیل گوش دادن ، ارتباط شفاف ، مذاکره کردن ، مدیریت عصبانیت و … آشنا شده و برای داشتن رابطه سالم به کار ببرید . 

سکس تراپی : 

درمان مشکلات جنسی با منشا روانشناختی که می تواند به روابط زوجین تاثیر بگذارد و روابط زناشویی آن هارا تخریب کند و  خانواده را با مشکلاتی مواجه سازد به همین دلیل درمان آن از اهمیت ویژهای برخوردار است و برای کشب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه مرکز سکس تراپی  مراجعه کنید.

خانواده درمانی :

خانواده درمانی در سلامت و عملکرد خانواده نقش بزرگی را ایفا می کند و می تواند کمک بزرگی در دوران سخت یا وجود مشکلات رفتاری و روانی در فردی از خانواده و حتی حل مشاجرات خانوادگی کمک کند .

روانشناسی کودک و مشاوره نوجوان و تربیت فرزند :

رفتار پدر و مادر ها با هم در جریان پدر و مادری کردن ، تاثیر چشم گیری بر بچه ها می گذارد . بچه ها با دیدن رابطه پدر و مادر ، راه و رسم کنار آمدن با هم را می فهمند . طرز تعامل بچه ها با والدین ، با خواهر و برادر و همسالان عمدتا محصول رفتار و روابط پدر و مادرشان است نه حرف های آن ها به همین دلیل است که والدین نقش اساسی را در آینده فرزندان خود ایفا می کنند و همچنین طبق نظر روانشناسان خانواده وجود  فرزندان به هر شکلی بر رابطه زوجین نیز تاثیر می گذارد بر اساس روانشناسی خانواده خانه امن بهترین هدیه ای است که والدین می توانند به بچه ها بدهند و زمانی حاصل می شود که والدین برای هم وقت بگذارند  تا هم ازدواج و رابطه زناشویی تحکیم شود و هم  تاثیرات مثبتی به فرزندان خود بگذارند . طبق نظر بهترین روانشناس خانواده کمک کردن به فرزندان در جهت احترام به حریم خصوصی والدین مهم می باشد و فرزندان باید این را قبول کنند که پدر و مادرشان  باید فرصتی برای با هم بودن داشته باشند . به طور کلییادگیری روش های صحیح تربیت کودکان و تشخیص و درمان مشکلات کودکان و یادگیری اصول لازم در ایجاد تعادل برای گذراندن وقت با افراد خانواده می تواند اثرات مثبتی را در خانواده به همراه داشته باشد . همچنین از آنجایی که فرزندان در دوران نوجوانی با تغییرات بسیاری رو به رو هستند و دوران حساسی به حساب می آید و رابطه بین نوجوان و والدین در این دوران نقش مهمی را ایفا میکند از این رو به دست آوردن دانش و آگاهی برای خانواده مناسب خواهد بود .

خیانت زناشویی:

خیانت زناشویی زندگی عاطفی هر فردی را به آشوب می کشاند . تغییر مداوم احساسات و پرخاشگری های مشکل ساز و به طور کلی به وجود آمدن طیف گسترده ای از احساسات منفی بعد از خیانتشامل سردرگمی ، بلاتکلیفی از آینده ، نگرانی درباره رابطه زناشویی ، اسیب های روانی و خشم و… را می توان دید . مشاور روانشناس خانواده خوب کمک می کند تا به درک چرایی این موضوع برسید و همچنین معنا بخشیدن به آن و کمک به فرد برای پشت سر گذاشتن رنجش ها و ملالت ها و حفظ ازدواج نقش دارد . از آن جایی که چنین مسائلی بر کودکان نیز تاثیر گذار است به همین دلیل کمک گرفتن از یک روانشناس عاقلانه خواهد بود تا شرایط خانواده تا حد امکان به حالت بهتری دست پیدا کند . 

مشاوره طلاق :

آمار طلاق رو به افزایش است و والدین و کودکان را به یک اندازه تحت تاثیر قرار می دهد . مشاوره پیش از طلاق برای زوجین در جهت تصمیم درست الزامی است چون ممکن است زوجین از روی عصبانیت و یا تصمیم عجولانه اقدام کنند و این در صورتی است که اگر با یک متخصص روانشناس خانواده در مرکز مشاوره خانواده مشورت کنند راه حل های بهتری در جهت حفظ زندگی مشترک ارائه شود .  طلاق خانواده را آشفته می کند و طبق مطالعات انجام شده در خصوص مشاوره خانواده ، طلاق نهایت سازگاری را می طلبد  و از آن جایی که طلاق و جدایی نیز با بسیاری از احساسات منفی از قبیل احساس عجز و ناتوانی ، غم ، استرس و ترس همراه است نیازمند کمک گرفتن از یک متخصص در این زمینه خواهد بود و برای پشت سر گذاشتن مشکلات طلاق و نقش بچه ها و وضعیت ایجاد شده بعد از طلاق و به عبارتی کنار آمدن با این مشکل شرکت در جلسات مشاوره مرکز مشاوره خانواده سودمند خواهد بود.

به طور کلی بر اساس تحقیقات انجام شده در زمینه مشاوره خانوادگی ، در هر خانواده ای 3 مهارت اصلی دلگرمی دادن ، ارتباط و حل مسئله مهم می باشد و نقش مهمی را در حل مشکلات خانوادگی ایفا می کند . قاعدهی طلایی برای خانواده و به ویژه زوجین که دکتر مشاور خانواده به آن اشاره می کند این است که برای این که بفهمید چطور رابطه ای رو به خراب شدن است تمرکز به مرحله های اغازین رابطه است یعنی زمانی که طرفین یکدیگر را کشف می کنند و اوقات خوشی با یکدیگر می گذرانند و همچنین توجه به میزان دلگرمی دادن و تحسین کردن یکدیگر می باشد اما مسئولیت ها ، فشار ها ، دردسر ها و غم و غصه ها زیاد می شوند و کار و بچه ها و مشکلات مالی جای خوشی ها را می گیرد . به وجود آمدن دلسردی ، سرزنش و تمسخر و دور شدن جای آن را می گیرد . طبق نظر دکتر روانشناس خانواده زمامنی که افراد با یکدیگر تعهد می بندند باید رابطه خود را در اولویت قرار دهند . زیرا که اساس هر خانواده ای ارتباط بزرگتر ها می باشد . وقتی که بزرگ تر ها وارد نزاع و کشمکش می شوند تنش و اختلاف و بیگانگی هم بالا خواهد رفت و کودکان و نوجوانان متاثر خواهند شد . مهارت های دلگرمی دادن عبارت اند از پذیرش ، اعتماد ، تاکید بر نکات مثبت ، ترویج مسئولیت پذیری و … می باشد و اگر که می خواهید رابطه مثبت با اعضای خانواده خود داشته باشید و جو همکاری بر خانواده حاکم باشد ، باید در تمام امور به اعضای خانواده خود دلگرمی بدهید.