روانشناس خوب
روانشناس خوب
روانشناس عالی

روانشناس خوب در کرج: اگر شما در کرج زندگی می کنید و یافتن روانشناس خوب در کرج برای شما نیز مانند بسیاری از افراد دیگر یک مشکل بزرگ شده است و نمی دانید چگونه یک روانشناس خوب در تهران پیدا کنید حتما مقاله زیر را با دقت بخوانید:

روانشناس خوب
روانشناس خوب کیست، و یا روانشناس خوب دارای چه ویژگی هایی است؟
البته به این سوال جواب قطعی نمی توان داد زیرا برای هر فرد روانشناس خوب با فرد دیگر متفاوت است .اما یک سری مواردی است که برای تشخیص یک روانشناس خوب باید به آن توجه نمود:

۱- مشاور خوب مهم ترین ویژگی اش توانایی برقراری ارتباط با مراجعین است:
روانشناس خوب در تهران
البته این یک موضوع دو طرفه است و شما نیز باید بتوانید با روانشناس ارتباط برقرار کنید، به این دلیل که تا توانایی برقراری ارتباط با یک فرد را نداشته باشیم، چگونه از پنهان ترین زوایای فکری و احساسیمان با درمانگر صحبت کنیم. با این حال یک روانشناس باید از توانایی برقراری یک رابطه امن در اتاق مشاوره برخوردار باشد.

۲- یک دکتر روانشناس خوب در تهران، بدون هیچ گونه قضاوتی به حرف های مراجع گوش می دهد:
اتاق مشاوره برای مراجع باید به عنوان مکانی کاملا امن احساس شود، مکانی که هر صحبت و هر موضوعی در آن بدون هیچ گونه قضاوتی گوش داده می شود. در بیرون از این اتاق، این ارتباط بدون قضاوت تقریبا برای هیچ فردی وجود ندارد.

ارتباط بین روانشناس و مراجع ارتباطی منحصر به فرد است، با این که یک روانشناس خوب بدون هیچ گونه قضاوتی به صحبت های مراجع گوش می دهد، اما به ریشه یابی افکار، رفتارها و هیجانات وی می پردازد، مکانیزم های دفاعی که مراجع مکررا، اشتباه و نابه جا استفاده می کند به وی شناخته می شود تا تغییر در ساختار شخصیت صورت گیرد.

۳- یک مشاور خوب به هیچ عنوان ارزش های اخلاقی خود را به مراجع دیکته نمی کند:
با توجه به اینکه هر شخص ارزش های اخلاقی ویژه خود را دارد و این ارزش ها برای خود شخص محترم است و در بعضی موارد جایگاهی است که بتواند به آن تکیه کند و تصمیم بگیرد، در نتیجه تغییر و یا سعی در تغییر در این ارزش ها گاها مراجع را دچار دوگانگی که به درمان کمک نمی کند، نیز می انجامد. به جز مواردی که لازم است و یا مراجع در آن حیطه ها دچار اشکال است، لزومی به تغییراین ارزش ها وجود ندارد.

۴_ یک روانشناس خوب برای مشاوره دادن به فرهنگ مراجع نیز باید توجه کند:
رفتار نرمال در فرهنگ های متنوع متفاوت است، به این دلیل مهم است که روانشناس از فرهنگ و خرده فرهنگ های متفاوت آگاه باشد، به طور مثال یک روانشناس خوب در تهران به کسی اطلاق می شود که از خرده فرهنگ های رایج در مناطق مختلف تهران آگاه باشد و مشاوره خود را بر اساس توجه به آن ها انجام دهد.

۵-زبان بدن در روانشناسی یک دکتر روانشناس خوب علاوه بر اینکه به دقت به حرف های مراجع گوش می کند، به زبان بدن مراجع نیز با دقت توجه می نماید:
در بیشتر موارد زبان بدن مهم تر از حرف ها است و حقیقت بیشتری را بازگو می کند. هیجانات مراجع در زبان بدن او مشخص می شود، هر گونه غم، خشم، ناراحتی، بی تفاوتی، علاقه و یا نفرت در زبان بدن مراجع نشان داده می شود، مهم است که اگر تناقضی بین صحبت ها و زبان بدن وجود داشت به آن توجه نمود و ریشه یابی شود. شاید به همین دلیل است که توصیه می شود در صورت امکان به جای مشاوره تلفنی، مشاوره به صورت حضوری انجام گیرد، یا اگر به هر دلیل مشاوره از راه دور باید انجام شود مشاوره تصویری به تلفنی ارجعیت دارد.

۶- رویکردهای متفاوتی برای درمان وجود دارند، ابتدا از رویکرد روانشناس مربوطه آگاه شوید، سپس انتخاب کنید.
۷- مهم است که صرفا برای مشاوره در مورد یک موضوع می روید یا روان درمانی.
مشاوره: مشاوره پس از یک پروسه به نفوذپذیری ماخذها منجر می گردد ، مشاوره پس از یک پروسه به نفوذپذیری ماخذها منجر می گردد
به نحوی که پس از اینکه جلسات مشاوره تمام شد، شخص به قدرت حل مسئله پی میبرد و از توانایی های بالقوه ای که در وجود خودش نهفته است در فیصله دادن به مشکلات خود استفاده میکند.کاربرد مشاوره در برهه های مختلف زندگی، آداپته شدن با شرایط، روابط اجتماعی،کاری و خانوادگی با معضلی پیش رو باشد می تواند از مشاوره استفاده کند.

تفاوت مشاوره با روان درمانی
روان درمانی یک فرایند بلندمدت است در صورتیکه مشاوره در کوتاه مدت هم عملی است، علاوه بر آن روان درمانی به تغییر شخصیت فرد می پردازد در صورتیکه مشاوره به فرد کمک می کند تا از توانمندی های خود برای سازگاری با محیط استفاده کند.

۸- از مدرک روانشناس آگاه باشید:
روانشناس با درجه کارشناسی ارشد حدود ۶ سال در دانشگاه رشته روانشناسی را خوانده است (۴ سال کارشناسی روانشناسی+ ۲ سال کارشناسی ارشد روانشناسی)، ولی در درجه دکتری این رشته حدود ۱۱ سال برای اخذ این مدرک لازم است (۴ سال کارشناسی روانشناس+ ۲ سال کارشناسی ارشد روانشناسی+ ۵ سال دکترای تخصصی روانشناسی).

۹- ارتباط رودرو برای رواندرمانی یکی از ارکان مهم است:
برای مثال اگر شما در شهر تهران زندگی می کنید مهم است که به دنبال یک روانشناس خوب در تهران باشید، و مشاوره تلفنی با کشور یا شهرهای دیگرفقط در صورت اجبار انجام شود.

برای پیدا کردن یک دکتر روانشناس خوب در تهران یا هر شهر دیگری که در آن زندگی می کنید هم می توانید از اطرافیتان پرس و جو کنید دراین مورد و هم از طریق رسانه های اجتماعی روان شناس مورد نظر خود را انتخاب کنید.

دکتر روانشناس زن خوب یا دکتر روانشناس مرد خوب؟ کدام را انتخاب کنید؟!
برای پاسخ به این سوال که دکتر روانشناس زن خوب یا دکتر روانشناس مرد خوب هیچ گونه پاسخ مشخصی وجود ندارد، و در بیشتر موارد کاملا به خود شخص مرتبط است که با چه جنسیتی در حیطه ای که می خواهد صحبت کند احساس راحتی می کند. البته باید عنوان کرد که دانش و تبحر روانشناس کاملا مهم تر از جنسیت آن است.

چه زمانی به روانشناس مراجعه کنیم؟
در حال حاضر به نظر می رسد علم به این نتیجه رسیده است که پیشگیری بهتر از درمان است در حیطه روانشناسی هم این موضوع کاملا صدق می کند. به طور مثال در حیطه ازدواج، مشاوره پیش از ازدواج توصیه می شود.

البته در کل توصیه می شود هر فردی یک روانشناس برای اینکه در مواقعی که می خواهد تصمیم مهمی مانند ازدواج، انتخاب رشته و طلاق، بچه دار شدن و .. بگیرید بتواند به آن مراجعه کند. در بعضی مواقع نیز ما به دلیل داشتن اضطراب و یا احساس افسردگی به روان شناس مراجعه می کنیم.

چگونه بهترین روانشناس را برای خودتان بیابید؟
پیدا کردن یک روانشناس خوب کار سختی نیست، ولی اینکه بدانیم بهترین روانشناسی که برای خودمان می‌توانستیم پیدا کنیم را یافتیم کار دشواری است. سوالات زیادی هست که باید پرسیده شود که شما را برای پیدا کردن یک مشاور خوب کمک می‌کند. در ادامه می‌خواهیم تعدادی از این سوالات را توضیح دهیم. در این سوالات ترتیب مهم نیست، (لطفاً توجه داشته باشید در این متن کلمه روانشناس و مشاور به یک معنا به کار برده شده است).

۱- نشستن رو به روی روانشناس تان و صحبت درباره خودتان و مشکلات چه حسی به شما می دهد؟
حرف زدن با یک روانشناس خوب
آیا احساس امنیت و آرامش دارید؟ برایتان راحت است که صحبت کوتاهی با او داشته باشید؟ آیا مشاورتان آن فردی است که به نظر ارتباط گرفتن با او راحت است یا به نظر فردی سرد و دور از دسترس می‌رسد؟ البته برای بسیاری از ما مراجعه به روانشناس برای بار اضطراب برانگیز است، ولی در کل باید بتوانیم مشکلاتی که داریم را در جلسه درمانی با مشاور مان بازگو کنیم. اما اگر احساس می کنید که این روانشناس بهترین روانشناس برای شما نیست مشکلی نیست، در حقیقت هیچ قرارداد یا قانونی وجود ندارد که کار درمانی مان را با یک مشاور را تا پایان باید انجام دهید.

در صورتی که احساس راحتی نمی کنید حتماً توصیه می‌شود دکتر روانشناس خوب دیگری انتخاب کنید. البته این نکته بسیار مهم این است که بررسی کنید که آیا بخشی از وجود شما به خاطر اجتناب ناخودآگاه شما از روان درمانی، دلایلی مانند دوست نداشتن و یا مناسب نبودن مشاور را بهانه می کند؟ اگر شما متوجه می شوید که احساسی منفی نسبت به هر روانشناسی که می بینید دارید، احتمالاً این مشکل در درون شما وجود دارد و می توانید با به اتمام رساندن درمان تان با یک روانشناس بر ترستان در این رابطه غلبه کنید.

۲- فلسفه عمومی و یا رویکرد اصلی روانشناس شما چیست؟
آیا رویکرد انسان گرایانه ای دارد؟ آیا دید مثبتی به تغییر انسان ها و یا دوست داشتنی بودن انسان به معنای وجودی دارد.

۳- آیا احساس می کنید دکتر روانشناس شما دید درستی در مورد مشکلتان و موضوعی که شما را به سمت درمان کشیده است دارد؟
البته باید به این نکته نیز توجه داشت هر روانشناسی با توجه به رویکرد درمانی که دارد جلسه درمانی را پیش می‌برد. اما مهم این است که در کل احساس شما نسبت به فرآیند درمانی این باشد که با توجه به درک کامل مشکل شما انجام می‌شود.

۴- آیا دکتر روانشناس شما می تواند فیدبک های شما و اشتباهات خود را قبول کند؟
در حقیقت یک دکتر روانشناس خوب در تهران به شما توجه می کند و به صحبت‌های شما درباره موضوعی که شما را ناراحت و یا آزرده کرده توجه می‌کند. می توان گفت بهترین روانشناس ها تمایل دارند که به خود نگاهی بیندازند تا احساسات خود را درک کنند و صادقانه اشتباهاتشان را بپذیرند.

۵- روانشناس شما مشوق وابستگی است یا استقلال؟
دکتر روانشناس خوب در تهران مشکلات شما را حل نمی‌کند، بلکه کمکتان می‌کند که خودتان مشکلاتتان را حل کنید. به همین ترتیب یک مشاوره خوب فقط احساسات طاقت‌فرسای شما را تسکین نمی دهد، بلکه به شما کمک می کند تا یاد بگیرید چگونه این احساسات را خودتان تسکین دهید. مانند همان ضرب المثل قدیمی می توان گفت که بهترین روان درمانی، روان درمانی است که کمک کند مراجعین یاد بگیرند که چگونه برای خودشان ماهی بگیرند به جای اینکه تکیه شان به بقیه افراد باشد تا آنها را سیر کنند.
اگر مشاور شما پاسخ ها و پشتیبانی هایی به شما می دهد بدون آنکه به شما یاد بدهد تا خودتان این توانایی هایتان را گسترش دهید، این کار باعث می شود که به احتمال بیشتری به روانشناس خود وابسته شوید، که او حال شما را بهتر کند به جای اینکه یاد بگیرید که خودتان مستقلانه این کار را بکنید.

۶- آیا یک روانشناس خوب در تهران، روان شناسی است که خودش روان درمانی شده است؟
یکی از بهترین روش هایی که یک فرد به عنوان یک روانشناس می‌تواند یاد بگیرد که چگونه به فردی کمک کند تا درمان شود، این است که خودش این روند درمانی را طی کند و این فرایند درمانی را تجربه کند. بنابراین روانشناسانی که دوره روان درمانی را طی کرده‌اند از این فرآیند به عنوان یک تجربه آموزشی نیز استفاده می‌کنند و احتمالاً به خاطر همین موضوع برای روان درمانی از روانشناسان دیگر مجهز تر هستند، در واقع می‌توان گفت یک روان شناس خوب یک روان شناس زخم خورده است. کسانی که در روند درمان زخم های خود، دانش شان را برای کمک به دیگران و روان درمانی آنها توسعه داده‌اند.

۷- آیا مشاوره شما تجربه کمک کردن به دیگران که مشکلی شبیه به مشکل شما را دارند، دارد؟
تجربه بیشتر یک تراپیست در حیطه خاص باعث توسعه دانش است و تخصص او در این حیطه می‌شود.

۸- آیا یک روان شناس خوب در تهران می تواند چیزی را گارانتی کند؟
البته این نکته مهم است که یک مشاور باعث دادن امید به افراد شود ولی نه یک ضمانت کامل بی قید و شرط. اگر شما می خواهید تغییر کنید و زمان و انرژی کافی را در این زمینه می گذارید، درمان شما احتمال بسیار اتفاق می افتد.
بسیاری از زخم ها و مقابله های ما(دفاع های ما) نتیجه اتفاق هایی است که برای ما و افراد اطرافیان نزدیکمان روی داده است. بهبود یافتن افراد در روان درمانی می تواند به سرعت اتفاق بیفتد، اما تنها وقتی این اتفاق می افتد که ما با سلامت از لایه های محافظ ای که برای حفاظت از خودمان دور خود کشیده‌ای عبور کنیم، که قابل درک است این موضوع احتیاج به زمان دارد.
در حقیقت می توان گفت هر فردی قابل درمان است اما بعضی اوقات سالها این تغییر زمان می‌برد و متاسفانه به این دلیل که زمان محدود است بعضی از میزان تغییرات درمانی که به نظر یک فرد مطلوب است ممکن است در بازه زمانی مطلوب فرد اتفاق نیفتد و البته گاه ممکن است روانشناسی که به آن مراجعه می‌کنیم، بهترین روانشناس برای ما نباشد. به طور کل فاکتورهای مختلفی در روند درمانی نقش دارند که ممکن است با روند بهبودی تداخل پیدا کنند ما در مورد بعضی از این فاکتورها آگاهی داریم و در مورد بعضی موارد خیر ولی همچنان هیچ تضمین بی قید و شرطی وجود ندارد.

۹- آیا دکتر روانشناس شما به اصول اخلاقی مانند مرزها، روابط دوگانه و محرمانگی مشاوره پایبند است؟
رهنمودهای اخلاقی متعددی وجود دارند برای اینکه مراجعان را از صدمه دیدن به وسیله مشاوران حفظ کنند، مهمترین این اصول اصولی است که در رابطه با روابط دوگانه بین روانشناس و مراجع وجود دارد. وقتی که یک روانشناس خوب وارد رابطه درمانی با یک مراجع می‌شود نباید هیچ‌گونه رابطه دیگری مانند معلم بودن، دوست بودن، کارمند بودن و … را با آن مراجع برقرار کند(اگرچه بعضی استثنائات در این قانون در مناطق روستایی و غیر شهری وجود دارد).
دلایلی که پشت این قانون وجود دارد در حقیقت این است که می‌گوید در صورتی که یک روانشناس هرگونه رابطه دیگری با مراجع داشته باشد، دیگر نمی‌تواند نیازهای مراجع را به طور کامل از لحاظ درمانی رفع کند. البته این تنها یکی از قوانین اخلاقی است که برای مشاوران وضع شده است و برای مشاورین پایبندی به این اصول بسیار مهم است.

۱۰- آیا یک روانشناس خوب در تهران الزاماً باید مجوز کار داشته باشد؟
داشتن مجوز نشان می‌دهد که یک روانشناس بعد از اتمام تحصیل خود دوره های مشاوره ای مختلفی را گذرانده، گاها یک روانشناس خوب برای گرفتن مجوز، ۵۰۰ ساعت تجربه درمان تحت نظارت را تجربه کرده است. همچنین به این معناست که یک دکتر روانشناس برای گرفتن مجوز در ایران مصاحبه بالینی را نیز باید گذرانده باشد. همچنین باید توجه داشت که در ایران روانشناس بدون مجوز اجازه کار ندارد مگر اینکه تحت نظارت یک دکتر روانشناس با مجوز باشد.

۱۱- یک روانشناس خوب باید دارای مدرک حداقل کارشناسی ارشد باشد.
افراد زیادی وجود دارند که خود را مشاور یا درمانگر می‌نامند، با اینکه تنها یک سمینار آخر هفته ای را در مورد روانشناسی گذرانده اند و یا یک رویکرد درمانی خاص را آموخته اند. اما بدون داشتن مدرک فارغ التحصیلی در یکی از رشته‌های مشاوره و روانشناسی و یا رشته‌های زیر شاخه این رشته‌ها یک فرد فاقد آموزش، علم و مهارت‌های لازم برای ارائه روان درمانی تحت اصول درست و کارآمد است. به همین خاطر به شدت توصیه می شود که تنها با مشاوران و درمانگران ای که دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد روانشناسی و یا دکترا در این رشته هستند روان درمانی را شروع کنید.
افرادی که بدون حداقل مدرک کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی و مشاوره، به عنوان روانشناس کار می کنند، در حقیقت مهارت‌های لازم و دانش درست برای تشخیص و درمان را ندارند و به دلیل تشخیص نادرست و اشتباهاتی که در درمان می‌کنند و توصیه‌های اشتباهی که این افراد دارند، به عنوان یک خطر بزرگ نامیده می‌شوند. روانشناسی رشته‌ای بسیار پیچیده است، اینگونه می توان بیان کرد که رشته ای که در راستای شناخت آدمی، موجودی چند وجهی و پیچیده است، خود نیز به همین خاطر پیچیدگی‌ها و دشواری‌های خاص خود را دارد و سالها آموزش و یادگیری لازم است تا یک روانشناس بتواند به طور موثری به افراد کمک کند. بدون آموزش مناسب در حقیقت به جای کمک کردن به دیگران آسیب های جدی به آن ها وارد می‌شود.

۱۲- آیا دکتر روانشناس شما در رویکرد درمانی خاصی متخصص است؟
تخصص یک روانشناس در یک رویکرد درمانی خاص مانند روان‌پویشی، شناخت درمانی و .. در حقیقت نشان می‌دهد مشاور شما علاوه بر آموزش هایی که در دانشگاه و دوران تحصیل در این رشته دیده است، دوره های تخصصی پیشرفته‌تری را نیز گذرانده است که این دوره‌ها به یک روانشناس کمک می‌کند تا با اعتماد به نفس و مهارت بیشتری به درمان مراجعان بپردازد.

حیطه های مختلفی که یک دکتر روانشناس می تواند در آن ها مشاوره بدهد:
مشاور پیش از ازدواج/ مشاور ازدواج
مشاور پیش از ازدواج خوبیکی از موضوعاتی که روانشناس به آن می پردازد، مشاوره پیش از ازدواج است، زمان بسیار مناسب برای مشاوره پیش از ازدواج زمانی است که از سمت طرفین تصمیم قاطع گرفته نشده باشد، در نتیجه بهتر است بعد از گذشت مدت زمانی از آشنایی به روانشناس برای مشاوره قبل از ازدواج رجوع شود.

در مشاوره ازدواج طبق قوانین رسمی رشته روانشناسی به هیچ عنوان تصمیم برای ازدواج کردن یا نکردن زوجین گرفته نمی شود، بلکه فقط مشاور ازدواج اشکالات احتمالی که در آینده برای افراد ممکن است پیش بیاید را روشن می کند، علاوه بر آن در مشاوره قبل از ازدواج خصوصیات شخصیتی طرفین نیز بررسی می شود و در صورتی که در آن تفاوت بارزی دیده شود، این موضوع و تفاوت های شخصیتی به وضوح توضیح داده می شود.

مشاوره طلاق
بهترین مشاور طلاق
زوجین به مشاور طلاق مراجعه می کنند به این دلیل که به این بن بست می رسند که آیا ادامه دادن زندگی مشترک کار درستی است و یا بهتر این است ازدواج خود را خاتمه دهند. یک مشاور طلاق خوب در این راستا می تواند بهترین کمک رسان باشد، وقتی که زوجین برای مشاوره طلاق مراجعه می کنند، نکات مختلفی احتیاج به بررسی دارد.

نکات مهمی که یک مشاوره طلاق خوب در تهران باید مورد توجه قرار دهد:
۱-میزان علاقه زوجین به یکدیگر، ۲-وجود اختلالات شخصیت در هر کدام از زوجین، ۳-میزان انگیزه زوجین در حفظ زندگی، ۴-توانایی مالی هر زوج برای اداره خویش، ۵-وجود فرزند یا فرزندان، ۶-نحوه ارتباط هر زوج با فرزندان ، ۷-سن زوجین و موارد بسیار دیگر در مشاوره طلاق بررسی می شود.

یک مشاور طلاق خوب در صورت امکان ابتدا سعی به نگه داشتن کانون زندگی زوجین دارد. در حقیقت در مشاوره طلاق ابتدا مشکلات بین زوجین بررسی می شود، در صورت وجود انگیزه در هر یک از زوجین سعی بر رفع این مشکلات می شود، در صورتیکه اشکالات به نحوی باشد که قابل رفع نباشد تصمیم نهایی برای پذیرش هر یک از مشکلات ودر صورت لزوم تصمیم برای جدایی توسط زوجین گرفته می شود.

زوج درمانگر/ مشاوره زوج درمانی
زوج درمانگر خوب
زوج درمانگری جزء حیطه های دیگری است که یک دکتر روانشناس به آن می پردازد، زوج درمان گر به چگونگی نحوه ارتباط زوجین توجه می کند، زوج درمانگر خوب مدل ارتباط نا کارآمد زوجین را تبدیل به یک شیوه ارتباطی کارآمد می کند.

یک زوج درمانگر خوب/ روانشناس خوب برای زوج درمانی چه کسی است؟
مهمترین ویژگی که یک روانشناس خوب در تهران برای زوج درمانی باید به آن توجه کند، مدل شخصیتی هر فرد ومکانیزم های دفاعی است که هرزوج در رابطه استفاده می کند، یک زوج درمانگر خوب درتهران درحقیقت نحوه ارتباط درست بین زوجین را به آنها یاد می دهد، اشکالات رفتاری آنها را نمایان وسعی برتصحیح این گونه ارتباطات نا کار آمد مانند قهر کردن، تحقیر کردن، با نیش وکنایه حرف زدن و…..می کند. علاوه بر آن به زوجین کمک می کند تا احساسات خود را به شیوه کار آمد بیان کنند و همچنین خواسته های خود را از فرد مقابل به طور شفاف بیان کنند.

مشاوره سوگ
مشاور سوگ خوب در تهران
مرگ عزیزان یکی از موارد استرس زا درزندگی هر فرد می باشد و کنار آمدن با این موضوع برای اشخاص آسان نیست، بعضی مواقع فوت ناگهانی مانند تصادف و یا بیماری طولانی و سخت و احساس عذاب وجدان این مقوله را سخت تر نیز می کند. در این گونه موارد رجوع به یک روانشناس خوب برای درمان سوگ بسیار کمک کننده می باشد.

یک دکتر روانشناس خوب در تهران برای درمان سوگ چه ویژگی هایی دارد؟
یک دکتر روانشناس خوب در تهران برای درمان سوگ به فرد کمک می کند تا با هیجانات ناشی ازمرگ عزیز خود روبه رو شود و مراحل سوگ را راحت تر پشت سر بگذارد، علاوه بر آن در صورت وجود هیجانات خشم ابراز نشده، احساس عذاب وجدان و .. با این احساس ها رو به رو شود.

مشاوره فردی :
روانشناس خوب برای مشاوره فردی
ارجاع افراد به یک مشاور فردی خوب به دلایل مختلفی می باشد، یکی از دلایل ارجاع به مشاوره فردی این است که شخص احساس می کند به هر دلیلی احتیاج به مشورت با یک روانشناس خوب را دارد. دلایل ارجاع به مشاور فردی خوب می تواند در بر گیرنده موارد بسیاری باشد: از مشورت درمورد یک مساله گرفته تا: شناخت شخصیت خود، خود شکوفایی، افزایش اعتماد به نفس، مشکل در عزت نفس، درمان اضطراب، درمان افسردگی، بهبود روابط اجتماعی، مشکل درسخنرانی، درمان وسواس، ترس از حیوانات، ترس از ارتفاع، فوبیای خون، پانیک و…..

روانشناس خانواده
مشاور خانواده خوب
یک روانشناس خانواده خوب، کل سیستم خانواده را بررسی می کند، مهم است که کل سیستم خانواده به عنوان یک کل بررسی شود، سپس ارتباط بین فردی، افراد خانواده توسط روانشناس خانواده بررسی می شود، گاه وجود یک فرد مشکل دار در خانواده باعث می شود که کل سیستم به خاطر وجود این فرد به هم بریزد، یک مشاور خانواده خوب باید به این نکات توجه کامل داشته باشد.

به طور مثال وجود یک فرد معتاد در یک خانواده باعث می شود تا هر فرد در این خانواده نقش های خاصی بگیرد. مهم است که روانشناس خانواده به این نکته توجه داشته باشد که هر فرد در خانواده چه مکانیزم دفاعی را به چه دلیل استفاده می کند، اگر به طور مثال یکی از فرزندان مکانیزم دفاعی “شوخی” را بیش از حد و مکرر استفاده می کند، بررسی شود این مکانیزم دفاعی برای جلوگیری از حس کردن چه هیجاناتی مکررا استفاده می شود.

مشاوره تحصیلی
مشاور تحصیلی خوب
مشاوره تحصیلی از حوزه های دیگری است که یک دکتر مشاور در آن حیطه مشاوره می دهد، گاهی اوقات افراد به دلیل افت تحصیلی فرزند خود مراجعه می کنند که اکثرا ریشه دراتفاقات بیرونی و یا اضطرابات درونی دانش آموز دارد، یک مشاور تحصیلی خوب این موارد را باید تشخیص دهد وسعی در رفع کردن آن ها بنماید.

مهم این است که مشاور تحصیلی ریشه اضطراب های کودک را پیدا کرده، به طور مثال اگر در رفتارهای والدین با اوست با والدین دانش آموز در این باره صحبت کند و آن ها را از نتایج رفتارشان و اضطراب ایجاد شده در دانش اموز آگاه کند، علاوه برآن تصحیح رابطه بین والدین با دانش آموز کمک بسیاری به کاهش اضطراب در او می کند. عامل دیگری که یک مشاور تحصیلی خوب باید به آن توجه کند انتظارات بالای والدین از دانش آموز می باشد که تولید اضطراب بالا در فرد و در نهایت باعث افت تحصیلی دانش آموز می شود.

مشاور تحصیلی خوب چه کسی است؟
علاوه بر آن اشخاص به دلیل تردید در انتخاب رشته نیز به مشاور تحصیلی مراجعه می کنند، یک مشاور تحصیلی خوب علاوه بر اینکه با توجه به شخصیت فرد بررسی می کند که آیا شخصیت فرد با این رشته و تحصیل و کار در این رشته مطابقت دارد یا خیر، به این نکته نیز توجه می کند که در شهر فرد مورد نظر چقدر احتیاج به این رشته وجود دارد و مهم تر از آن یک مشاور تحصیلی خوب بررسی می کند که آیا این فرد دیدگاه درست و مناسبی از چشم انداز شغلی این رشته در آینده دارد یا خیر؟

روانشناسروانشناس کودک خوب کودک
لازم است که در این خصوص حتما به یک روانشناس متخصص در حیطه کودک ارجاع شود، البته در اکثر موارد اشکالات کودک اعم از افسردگی، اضطراب، پرخاشگری و…… ریشه در اشکالات رفتاری والدین دارد، که دراین موارد رجوع والدین به بهترین دکتر روانشناس درحیطه مشاوره فردی و یا بهترین مشاور خانواده توصیه می شود. اغلب موارد پرخاشگری کودک به دلیل الگو گرفتن از رفتار یکی از والدین و یا واکنشی به کشمکش و بحث های بین والدین ویا رفتار نادرست والدین با کودک می باشد.

روانشناس نوجوانان
روانشناس خوب نوجوان
از دیگر حوزه های کارکرد مشاوران مشاوره در حیطه نوجوانان است، مهم ترین ویژگی برای یک روانشناس نوجوان خوب توانایی برقراری ارتباط با نوجوان است، نوجوان باید حس کند که یک دکتر مشاور احساسات اورا درک می کند و تنها قصد نصیحت و یا پند و اندرز دادن ندارد. درحال حاضر تفاوت نسل ها به ۵ سال رسیده است، به این صورت که هر ۵ سال اشخاص از لحاظ فکری، سبک زندگی و… با هم متفاوت می شوند، به همین دلیل یک دکتر روانشناس نوجوان خوب باید به این تفاوت ها احاطه کامل داشته باشد و مشاوره خود را با توجه به شناخت نوجوان و آگاهی از این تغییرات سریع نسل ها انجام دهد.

سکس تراپی

سکس تراپ خوب
دکتر ارکیده مطلبی- سکس تراپیست – روانشناس
از دیگر مشکلاتی که افراد به روانشناس ها مراجعه می کنند، مشکلات جنسی می باشد. شایع ترین این مشکلات ارجاع برای درمان بی میلی جنسی در زنان، درمان بی میلی جنسی در مردان، درمان زود انزالی در مردان و درمان نداشتن ارگاسم در خانم ها می باشد.

یک روانشناس خوب در تهران برای درمان مشکلات جنسی و یا سکس تراپیست خوب به تمامی مشکلات جنسی در مردان و زنان و انواع درمان های آنها مسلط است. به طور مثال برای درمان بی میلی جنسی در مردان و یا درمان بی میلی جنسی در زنان ابتدا میل جنسی فرد از بلوغ تا به حال بررسی می شود، همچنین این که آیا مشکل فرد از ابتدای ازدواج شروع شده است و یا این بی میلی جنسی تنها در مورد این فرد است؟ علاوه بر این موضوعات هورمون های فرد نیز احتیاج به بررسی دارد.

علاوه بر این موارد، حیطه های جزئی تری نیز هستند که مراجعین برای درمان به روانشناس مراجعه می کنند ارجاع به یک دکتر روانشناس خوب در تهران برای موارد زیرنیز صورت می گیرد، ارجاع به:

روانشناس برای درمان افسردگی
یک روان شناس خوب برای درمان افسردگی از رویکردهای مختلفی می تواند استفاده کند، از جمله رویکردهای درمانی روانکاوی، روان پویشی، شناختی- رفتاری(CBT) و اگزیستانسیال می باشند.

راهکارهای مفید یک روانشناس خوب برای درمان افسردگی چیست؟
مهم این است که ابتدا روانشناس به ریشه یابی و دلیل به وجود آمدن این افسردگی بپردازد وچرا در حال حاضر افسردگی بروز پیدا کرده است، سپس برای درمان افسردگی به این بپردازد که آیا مراجع تا به حال دوره های دیگر افسردگی را تجربه کرده است، چه زمانی، چقدر طول کشیده است و چگونه رفع شده اند، سپس یک روانشناس خوب در تهران برای درمان افسردگی به مشکلات و اشکالات فکری، تحریف های شناختی و مشکلات رفتاری مراجع که باعث به وجود آمدن افسردگی در او شده اند می پردازد، ابتدا به رفع مشکلات رفتاری ودر کنارآن به تصحیح تحریف های شناختی او می پردازد.

روانشناس برای درمان اضطراب
یک روانشناس خوب برای درمان اضطراب چه کارهایی انجام می دهد؟
البته روانشناس برای درمان اضطراب ممکن است از رویکردهای مختلفی استفاده کند. یکی از بهترین روش هایی که یک روانشناس خوب در تهران برای درمان اضطراب می تواند به کار ببرد این است که ابتدا به ریشه یابی علت به وجود آمدن اضطراب درفرد بپردازد، از چه زمانی به وجود آمده وسوابق گذشته وی را در این مورد بررسی کند، سوابق خانوادگی مراجع درمورد اضطراب، افسردگی و وسواس بررسی شود، سپس مشاور مراجع را برای درمان اضطراب به یک سری تکنیک ها مجهز کند.

روانشناس برای درمان چاقی
یک رواشناس برای درمان چاقی بررسی می کند مراجع به چه دلایل روانی به غذا خوردن به عنوان یک راهکار برای دوری از هیجانات پناه برده است و سعی می کند راهکار مدیریت هیجانی را به جای این راهکار نادرست به مراجع آموزش بدهد.در این راه یک دکتر روانشناس خوب در تهران برای درمان چاقی می داند که تنها دانستن صرف برای مراجع کفایت نمی کند. مهم این است که بتواند در مسیر زندگی هنگام روبه رو شدن با اتفاقاتی که تولید هیجان می کند راهکارهای مفید را جایگزین تنها راهکاری که می داند (غذا خوردن) بکند، این مهم با همراهی یک روانشناس خوب در تهران برای درمان چاقی انجام می گیرد.

برای آگاه شدن شما از رویکرد های درمانی به چند رویکرد درمانی که در ایران بیشتر استفاده می شود می پردازیم:
رویکرد شناختی رفتاری(CBT) که در آن روانشناس بر روی افکار مراجع کار می کند، تحریف های شناختی مراجع را با توجه به صحبت های مراجع در مورد مشکلاتش پیدا کرده و با کمک مراجع تصحیح می نماید.

رویکرد روان پویشی کلاسیک که در آن درمانگر به ریشه یابی مشکلات مراجع به طور عمقی و در کودکی فرد و ارتباط با افراد مهم زندگی وی در آن دوران می پردازد، فروید پدر علم روان پویشی است، در حال حاضر بیشتر از رویکردهای روان پویشی کوتاه مدت استفاده می شود که نقش درمانگر نسبت به رویکردهای روان پویشی کلاسیک فعال تر است.

در ادامه می خواهیم که درمان روان کاوی، شناختی و رفتاری را در یک مثال توضیح دهیم، که چگونه این درمان ها اختلال در رفتار، افکار و هیجانات را توضیح و درمان می کنند.

مثال:
مریم افسرده است احساس غمگینی می‌کند و هیچ علاقه ای ندارد که دیگر با دوستانش وقت بگذراند یا کارهایی که قبلا دوست داشت را انجام دهد، بعضی روزا حتی از تخت بیرون هم نمی تواند بیاید.

همه روانشناسان اختلالات روانشناختی را با یک رویکرد شبیه به هم درمان نمی کنند، اگر از روانشناس های مختلف بپرسید که مریم چرا افسرده است پاسخ های متفاوتی دریافت می کنید. در ادامه نمونه ای از پاسخ‌های رویکردهای روانکاوی، شناخت درمانی و رفتار درمانی را به این مراجع توضیح می دهیم.

رویکرد روانکاوی
رویکرد روانکاوی اختلال ها را به عنوان نتیجه تعارض بین فشار و یا تهدید ناهشیار و تمایلات هوشیار فرد می داند، بنیانگذار رویکرد روانکاوی عنوان می‌کند وقتی تعارضات دوران کودکی حل نمی شوند با مسائل را سرکوب می کنیم، این سرکوبی باعث بروز اختلالات روانی می‌شود.

این نوع درمانگران تمرکزشان بر روی صحبت کردن درباره رویدادهای کودکی و آنالیز کردن رویاهای فرد است.

دوباره به موضوع مریم نگاهی بیندازیم، بر طبق رویکرد روانکاوی، افسردگی مریم ممکن است به دلیل سرکوبی خشم او به وجود آمده باشد. وقتی که خشم خود را سرکوب می کنیم خشم به سمت خود ما می آید و به صورت نفرت از خودمان در می آید، که این دلیل به وجود آمدن افسردگی در فرد می شود. درمان به صورت صحبت کردن با درمانگر در مورد همه رخدادهای کودکی مربوط به خشم در فرد و رویاهای در حال حاضر او می باشد.

رویکرد شناختی

روان شناسانی که در رویکرد شناختی کار می کنند اختلال روانی را به صورت اشکال در فرآیند فکری می بینند، در واقع فرایند فکری و ادراکات فرد به عنوان منبع اشکالات دیده می‌شود و تمرکز درمان بر عوض کردن الگو های نا به هنجار است.

به طور مثال اگر مردم برای درمان به یک درمانگر شناختی مراجعه کند تمرکز این درمانگر در عوض کردن الگوهای فکری مرتبط با افسردگی در او است، مریم ممکن است افسرده شده باشد به این خاطر که فکر می‌کند بی ارزش است و روان درمانگر شناختی کمک می کند به مریم تا الگوهای فکری اش را به گونه‌ای عوض کنند که تمرکزش بر توانایی های مثبتش باشد.

رویکرد رفتاری

رویکرد رفتاری به رفتارهای آشکار فرد توجه دارد، این روانشناسان اعتقاد دارند که ما رفتارها را از میان سیستم پیچیده پاداش ها و تنبیه ها یاد می گیریم، روانشناسان رفتارگرا تمرکزشان بر عوض کردن رفتارهای مشکل دار است به جای اینکه بر دلایل زیر بنای این رفتارها تمرکز کنند.

در مورد مریم یک روانشناس رفتارگرا رفتارهایی که باعث دوری از دوستانش و ماندن در تخت در تمام مدت روز می‌شوند را به عنوان مشکل اصلی می‌بینند. آنها با تقویت منفی رفتارهای اشتباه و یا جایزه دادن به رفتارهای خوب مانند زود بیدار شدن و سرکار رفتن و ارتباط با دوستان، مریم را درمان می کنند.

کار یک روانشناس خوب در تهران این است که به بیمار کمک کند تا چراغ روح خود را دوباره بر افروزد:
غم ناشی از فقدان هرگز از میان نخواهد رفت. تلخ کامی نسبت به مجرمین ومسببین آن فاجعه، روح والدین را ویران می کند. یک دکتر روانشناس خوب در تهران می تواند به تلطیف آن تلخی کمک کند. این کار عملی قهرمانانه است، اما کاری است که می بایست انجام بگیرد. تا هنگامی که آن تلخی و بد دلی تلطیف نشود، والدین داغ دیده نمی توانند جایگاه خود را در جامعه انسانی به دست آورند و به تمامی زندگی کنند. بر این اساس، رواندرمانگر کاری پیش روی خود دارد که درست، به دشواری همان کاری است که جراح، در مواجهه با قربانی سانحه رانندگی پیش روی خود دارد.

مردی بود که احساس تلخی و ناکامی بسیار شدیدی نسبت به مرد مسن تر دیگری داشت که در محیط کار، رئیسش بود وحس می کرد مانع پیشرفت او شده است. چند سال بعد تصمیم گرفت داستانی در باره این مرد بنویسد و با تعجب دریافت که احساس مهر و عطوفت بسیار بیشتری نسبت به او در دل دارد. نگرش عاطفی درونیش تغییر کرده بود. در آن حال وهوا نگرشش نسبت به زتدگی نیز بسیار بهبود یافت. روانشناس خوب در تهران کسی است که به شما کمک می کند چنین تغییری حاصل کنید. از خود بپرسید آیا درمانگرتان به شما کمک کرده تا چنین تغییراتی حاصل کنید یا نه.

درمان و اخلاق(از نظر یک روانشناس خوب)

مردی با تراپیستی تحت درمان بود. او شبی را که همسرش در بیمارستان فارغ می شد، با زن دیگری سپری کرد وپس از نقل این ماجرا برای روانشناسش گفت: ((کمی معذبم))، درمانگر گفت: ((شاید دلیلش این است که احساس می کنی به تو حمله خواهم کرد)). پاسخ روان درمانگر تلویحا حاکی از آن است که بیمار نباید انتظار داشته باشد که مورد حمله واقع شود. درمانگر نیز به نوبه خود ادعا می کند که موضعی بی طرفانه دارد و به هیچ وجه در مورد بیمار قضاوتی نمی کند. اما با این حال، کاری که او می کند این است که به وضوح تشویش بیمار را نا دیده می گیرد (و البته ساکت می کند). باز هم روانشناس دارد بیماررا از منبع شفای درونی خودش محروم می سازد. اگر صادقانه از خود بپرسید ایا روانشناستان به این شیوه رفتار می کند یا نه و جوابتان مثبت بود، پس قطعا وقتش رسیده که در پی کس دیگری باشید(یک روانشناس خوب در تهران!!)