برترین مشاور خانواده در کرج

مشاوره روانشناسی

مشاوره روانشناسی

مشاوره روانشناسی چیست؟

مشاوره روانشناسی

انجمن روانشناسی آمریکا، مشاوره روانشناسی را یک نهاد سلامت عمومی می داند که طیف گسترده ای از افراد با پیشینه های فرهنگی، اجتماعی و فردی متفاوت را در بر می گیرد و به دنبال بهزیستی، پیشگیری و کاهش بحران ها و افزایش راهکار، برای حل مشکلات و مسائل این گروه می باشد. مشاوره روانشناسی، توسط مشاور روانشناس به صورت خاص بر پیشگیری، آموزش و بهبود متمرکز هست. این نوع مشاوره، ارائه دهنده ی انواع خدمات درمانی می باشد که توسط متخصص روانشناس، در مرکز مشاوره اجرا می شود و نحوه عملکرد افراد در سنین مختلف و روابطشان را هدف خود قرار می دهد. 

مشاوره روانشناسی حرفه ای چیست؟

مشاوره حرفه ای یک رابطه درمانی امن و محرمانه، بین دکتر روانشناس و مراجع است که به منظور ارتقای سلامت و رفاه روانی، افزایش درک خود و رفع نگرانی های شناسایی شده ایجاد می شود. برای ایجاد این رابطه سازنده، نیاز هست که هم مراجع و هم درمانگر یک رابطه پویا و فعال را با یکدیگر بسازند. همانطور که از اسم روانشناسی مشخص است، یک روانشناس مشاور به دنبال شناختن فرایند های روانی مراجع است و پیش نیاز این شناخت، یک رابطه همدلانه ی ایمن است. با ایجاد محیطی امن، می توان فرایند های روانی را شناخت و فرصتی داد تا به بازسازی آنها پرداخت. 

هشت نکته کلیدی در مورد مشاوره روانشناسی

مشاور روانشناس

یک) زمانی که خطر یا تهدیدی، مراجع را درگیر می کند این موضوع، رازداری درمانگر را تحت شعاع قرار می دهد و محدود می کند.

دو) مشاوران می توانند با طیف گسترده ای مانند؛ کودکان، نوجوانان، بزرگسالان، زوج ها، خانواده ها و گروه ها کار کنند.

سه) مشاوره روانشناسی ممکن است بر اساس نیازهای مراجعین به کوتاه مدت، بلند مدت یا مدام العمر تقسیم شود.

چهار) مشاوران، همدلانه و فعالانه در کنار مراجعین خود حضور دارند چرا که مشاوره تخصصی زمانی مؤثر است که مراجع احساس امنیت، درک شدن، احترام و پذیرش بدون قید و شرط داشته باشد.

پنج) مشاوره روانشناسی، موضوعات مختلفی را در بر می گیرد؛ مسائلی مانند: رابطه با خود یا دیگران، تجربیات گذشته، فرزند پروری، از دست دادن، تروما، خشونت خانگی، کودک آزاری، استفاده از الکل و مواد مخدر، بررسی موضوعات و اختلالات شایع و غیر شایع و…

شش) تغییراتی که از طریق مشاوره روانشناسی و روانشناس مشاور تهرانی ایجاد می شوند، به شرح زیر می باشند: تغییر در نگاه و چشم انداز، بینش جدید، روش های جدید برای فکر کردن، افزایش ظرفیت برای تحمل و پذیرش، افزایش آگاهی از احساسات و هیجانات، یادگیری رفتارهای جدید و تصمیم گیری های جدید در مورد زندگی.

هفت) یک مشاور روانشناس حرفه ای دارای مدرک مشاوره یا روانشناسی در مقطع دکتری یا کارشناسی ارشد می باشد که جدا از مدرک آکادمیک و دانشگاهی، نیاز هست تا دوره و کارگاه های بسیاری را نیز بگذراند.

هشت) مشاوره روانشناسی بر نگرانی های عاطفی، شغلی، اجتماعی، مدرسه و …. که ممکن است افراد در مراحل مختلف زندگی خود با آنها برخورد داشته باشند، به صورت ویژه و مهمی اثر گذار می باشد. 

مشاوره روانشناسی چگونه می تواند به شما در حل مشکلات کمک کند؟

روانشناس

 درمان، این توانایی را دارد که به کاهش درد و رنج آدمی کمک کند و می تواند به شما مهارت ها و توانایی های مختلفی را اضافه کند که با موفقیت با مشکلات کنار بیایید و از بحرانها گذر کنید. برای مثال یک مشاور روانشناس خوب می تواند یک ازدواج را نجات دهد، به افزایش عزت نفس شما کمک کند، به شما جرات زندگی کردن بدهد تا تصمیم بگیرید و زندگی خود را بسازید. در انتها باید گفت که درمان و مشاوره می تواند همه این کارها را انجام دهد اما تنها کاری که نمی تواند انجام دهد این است که شما را تغییر دهد. این کاری است که مسئولیت آن تمام و کمال بر عهده خودتان است و برای سلامت روان اولین قدم را خودتان باید بردارید. اولین قدم می تواند تماس گرفتن با یک کلینیک روانشناسی و پیدا کردن یک مشاور متخصص مناسب برای شما باشد. به خاطر داشته باشید کمک گرفتن و درخواست کمک کردن، هیچ ایرادی ندارد و قرار نیست که مسائل روانی/ ذهنی، اتوماتیک و به کمک زمان حل شوند بلکه برای حل کردن هر موضوعی نیاز هست تا از یک فرد متخصص کمک گرفت. 

چرا مشاوره روانشناسی می تواند کمک کننده باشد؟

مشاوره روانشناسی راهی موثر و علمی، برای افرادی است که احساس می کنند، نمی توانند از عهده مسائل بر بیایند و آنها را مدیریت کنند و به همین دلیل نیاز دارند تا از یک روانشناس متخصص کمک بگیرند و با نگاهی حرفه ای و علمی، به دغدغه های خود متمرکز شوند و آنها را حل کنند. البته باید این موضوع را در نظر داشت که ناتوانی در حل کردن مسائل به هیچ وجه ایرادی ندارد و به عنوان یک انسان نیازی نیست تا همه مسائل و مشکلات را خودتان حل کنید، چرا که این شیوه تفکر می تواند خیلی زود شما را فرسوده و خسته کند. اکثر افراد به علت پرسش ها و چرایی هایی که در ذهن دارند و نمی تواند پاسخی برای آنها پیدا کنند، به متخصص روانشناس مراجعه می کنند و در مقابل، یک مشاور، فعالانه به مسائل گوش می دهد و با پرسیدن سوالاتی عمیق، سعی در این دارد که که مراجع را آگاه و هشیار کند. در اکثر مواقع، تنها بینش پیدا کردن به اتفاقات و موضوعات می تواند مشکل را برطرف کند.

یک مشاوره روانشناسی موفق چگونه به نظر می رسد و موجب چه تغییراتی می شود؟

مشاور

مشاوره روانشناسی موفق و درست، در مراجع این احساس را ایجاد می کند که چیزی تغییر کرده است و متفاوت از قبل شده است. احساس امید و اعتماد به نفس می کنید که موجب می شود احساس کنترل بیشتری نسبت به خود و تصمیم های زندگی تان داشته باشید. شما به تدریج احساس می کنید، از اینکه تجربیات جدید را امتحان کنید، هراسی ندارید و دوست دارید که خود را به چالش بکشید. یک راه دیگر که نشان می دهد رواندرمانی و مراجعه به دکتر مشاور و متخصص، روی شما جواب داده است بازخوردهای دیگران است، به اینصورت که به شما می گویند تغییر کرده اید و متفاوت به نظر می رسید. اگر این افراد، از نزدیکان شما نباشند طبیعتا متوجه نخواهند شد که چرا این تغییر در شما رخ داده است اما خودتان می دانید که این “تفاوت” را دوست دارید و لذت می برید از اینکه دیگران نیز این موضوع را تصدیق می کنند. در پایان این را بدانید، همیشه شما تصمیم گیرنده این موضوع هستید که آیا درمان موفق بوده است یا خیر، چرا که هر انسانی دارای شرایط متفاوت و کاملا نسبی است که موفقیت را جور دیگری تعریف می کند.

اگر احساس کردیم که مشاوره روانشناسی کمکی نکرد چه کار کنیم؟

اولین کار این است که با مشاور متخصص روانشناس خود صادق باشید و حس خود را با او در میان بگذارید. توضیح دهید که چه چیزی از نگاه شما درست کار نمی کند و مانع بهبودی شما شده است. از اینکه اگر روانشناس برخورد بدی داشته باشد و حالت تدافعی بگیرد نترسید، چرا که اگر درمان گر شما جبهه بگیرید و احساسات شما را بی اعتبار کند، این موضوع نشان دهنده این است که ادامه درمان با این فرد، اصلا تصمیم درستی نیست. اما مهمتر این است که به صحبت های روانشناس خود گوش دهید و ببینید که از نگاه او مشکل اصلی کجاست؟ یکی از دلایل اصلی که افراد به مشاوره نیاز پیدا می کنند این است که نمی توانند خود را آنطوری که واقعا هستند و رفتار می کنند ببینند و به همین دلیل، لازم است که یک ناظر بی‌طرف، آنچه را که برای دیگران آشکار است، در ذهن ما نیز، هشیار کند.

مشاوره روانشناسی در چه مواردی کاربرد دارد؟

  • مشاوره و روان درمانی فردی، خانوادگی و گروهی. 
  • مداخله در بحران، مدیریت بلایا و تروما. 
  • ارزیابی برای تشخیص اختلالات روانی
  • مسائل مربوط به سلامت روان، مدرسه، خانواده، روابط و محیط کار 
  • مشاوره با سازمان ها.

فشار روانی چیست ؟

روانشناس مشاور

فشار روانی از نگاه بهترین روانشناس و در روانشناسی، پاسخ شخص، به شرایط فشار آور و تهدید کننده ای است که توان کنار آمدن او را محدود می کند. منشا فشار روانی می تواند عوامل شخصیتی: خصوصیاتی از قبیل رقابت جویی، آرام بودن و … باشد، عوامل محیطی: که اشاره به وقایع و گرفتاری های زندگی، تعارض هایی که آدمی را نسبت به انتخاب کردن مستأصل و ناتوان می کنند، فشار روانی ناشی از شغل نیز در این دسته قرار می گیرند و در آخر عوامل اجتماعی و فرهنگی نیز، از آن مواردی هستند که در ایجاد فشار روانی تاثیر گذار می باشند. در مراکز مشاوره روانشناسی، بهترین مشاور روانشناس راهبرد هایی مناسب جهت کنار آمدن با فشار روانی را به افراد آموزش می دهند. 

مشاور روانشناس برای چه افرادی مناسب است ؟

مشاوره و روانشناسی در تمام مراحل رشد کودکی، نوجوانی، بزرگسالی و سالمندی تاثیر گذار است و مشاور روانشناس ایران و سایر درمانگران، جنبه های مختلف زندگی افراد، زوجین، خانواده یا گروه و سازمان ها را مورد بررسی قرار می دهد. یک مشاور روانشناس، در حیطه های گسترده و متفاوت بسیاری مشاوره می دهد که جهت آشنایی بیشتر و تخصصی تر، در ادامه به بررسی چند مورد آنها خواهیم پرداخت.

مشاوره فردی

مشاوره فردی، فرصت منحصر به فردی است برای دریافت حمایت و تجربه در دوران چالش برانگیز زندگی، که هر انسانی طبیعتا با آن روبرو می شود. مشاوره فردی و یک روانشناس خوب و حاذق، می تواند به فرد کمک کند تا با بسیاری از موضوعات و مسائل زندگی؛ مانند: خشم، افسردگی، اضطراب، سوء مصرف مواد، چالش های ازدواج و روابط، مشکلات والدین، مشکلات مدرسه، تغییرات شغلی و غیره مقابله کند. این نوع مشاوره، فرآیندی است که از طریق آن مراجعان با کمک بهترین مشاور و دکتر روانشناس، در محیطی امن و محرمانه با یکدیگر کار می کنند. مشاوره به افراد این امکان را می دهد که احساسات، باورها و رفتارهای خود را کشف کنند، خاطرات چالش برانگیز یا تاثیرگذار را بررسی کنند، جنبه هایی از زندگی خود را که دوست دارند تغییر دهند را شناسایی کنند، خود و دیگران را بهتر درک کنند، اهداف شخصی تعیین کنند و برای تغییر در جهت مطلوب تلاش کنند.

مهارت های ارتباطی

سلامت روانشناختی و حس رفاه در بزرگسالی به میزان قابل توجهی به کیفیت روابط ابتدایی هر انسانی مرتبط است. در زمان کودکی، والدین و مراقبان اولیه نمادی از محیط بیرون و جامعه هستند. اگر آنها ما را دوست داشته باشند، خود را فردی دوست داشتنی می پنداریم و اگر هم برعکس این موضوع اتفاق بیفتد، فکر می کنیم که فرد مطلوب و دوست داشتنی نیستیم. زمانی که کودک رشد می کند، همان رابطه ای که با مراقبان اولیه خود تجربه کرده است را بازنمایی می کند و با دیگران تکرار می کند. اگر شما نیز جز آن دسته از افراد هستید که فکر می کنید در حال تکرار الگو های زندگی دوران کودکی خود هستید و در روابط تان، دوباره و دوباره در حال تجربه اتفاقات تکراری هستید، حتما به یک درمانگر مراجعه کنید و در جهت بهبود و تغییر خود، گامی بردارید. 

روانکاوی

 

روانشناسی مشاوره

روانکاوی به مجموعه ای از نظریه های روانشناختی و روش های درمانی گفته می شود که منشأ آن در آثار و نظریه های زیگموند فروید است. فرض اولیه روانکاوی این باور است که همه افراد دارای افکار، احساسات، خواسته ها و خاطرات ناخودآگاه هستند. هدف درمان روانکاوی براساس نظر مشاور خوب و روانکاو، رهاسازی عواطف و تجربیات سرکوب شده است که به این کار، هشیاری ناهشیار می گویند. از نگاه روانکاوی تنها با تجربه و دیدن موقعیت سرکوب شده می تواند خود را رها کرد و شفا بخشید.فن درمانی فروید برای تحلیل افکار ناهشیار بود و او معتقد بود که ریشه مشکلات افراد به تجارب دوران کودکی شان بر می گردد . او همچنین متوجه شد که این تجارب اولیه در اختیار ذهن هشیار اشخاص قرار نمی گیرد و برای هشیار کردن، نیاز به یک درمانگر می باشد. روانکاوان و مشاور روانشناس ایرانیان برای نفوذ در دنیای تاریک و مبهم ناهشیار؛ از فنونی نظیر: تداعی آزاد، تخلیه هیجانی، تفسیر، تحلیل رویاها، تحلیل انتقال و مقاومت استفاده می کنند. روانکاوی برای درمان بسیاری از اختلال ها نظیر افسردگی، اضطراب، مشکلات هویتی و جنسیتی، اختلالات شخصیت و … مناسب است .

مشاوره تحصیلی

برای کودکان و نوجوانان که در دوران تحصیلی به سر می برند مشاور روانشناس تهران می تواند در جهت آموزش تکنیک های مطالعه صحیح، انتخاب رشته، افزایش تمرکز، ترک عادت های نادرست و یا برنامه ریزی های تحصیلی کمک کننده باشد.

مشاوره شغلی

مشکلات شغلی از موارد دیگری است که با بهترین مشاور می توان آن ها را حل کرد. مشاوره شغلی در بسیاری از موارد نظیر انتخاب و تغییر شغل ، استرس و محل کار، مشکلات شغلی زنان، و یا در مواردی نظیر از دست دادن شغل و توانبخشی شغل می تواند موثر واقع شود.

تست روانشناسی و روانسنجی

در مرکز مشاوره روانشناسی، دکتر روانشناس و روانشناس مشاور ایرانی از آزمون های روانشناسی برای سنجش ساختار های روانشناختی خاص در افراد استفاده می کنند. تست های روانشناختی برای ارزیابی زمینه هایی نظیر: صفات درون گرایی و برون گرایی و یا شرایطی نظیر افسردگی و اضطراب، هوش هیجانی، میزان توانایی فرد در مهارت های حل مسئله، حافظه و توانایی شناختی استفاده می شود . آزمون های شخصیتی برای شناسایی سبک و ویژگی های شخصیتی و همچنین شناسایی اختلالات شخصیتی بسیار کمک کننده می باشند.

مشاوران روانشناسی

روانشناسی صنعتی و سازمانی

این شاخه از روانشناسی در جهت افزایش کارایی در محیط کار، آموزش ترفند ها و مهارتها در جهت ایجاد شرایط مناسب ذهنی و جسمی کارمندان، به منظور ایجاد استاندارد های شغلی فعالیت می کند. به صورت خلاصه می توان گفت، روانشناسان صنعتی سازمانی در جهت بهبود عملکرد کارکنان و سلامت آن ها و در نهایت پیشرفت یک سازمان تلاش می کنند.

چگونه بفهمم که پایان جلسات مشاوره روانشناسی نزدیک است؟

مهمترین منبع شما برای پایان جلسات، احساسات شما می باشد. اگر احساس می کنید حالتان بهتر است و بیشتر نگرانی‌ها و اضطراب‌هایی که به خاطر آنها درمان را شروع کرده اید، از بین رفته است می توان به این نتیجه رسید که پایان جلسات شما نزدیک است. شما متوجه می شوید که مهارت های مقابله ای و رفتارهای جدید بسیاری را برای روبرو شدن با مسائل و مشکلات پیدا کرده اید. البته در این مورد درمانگر شما یا روانشناس مشاور ایرانی نیز باید بتواند نظر بدهد و در مورد این احساس با یکدیگر به گفت و گو بپردازید هر چند که در نهایت تصمیم نهایی با شماست.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید